Adatokat követelnek Bidenéktől a beengedett terrorgyanús migránsokról

Alejandro Mayorkas belbiztonság miniszternek ki kell adnia minden adatot az elmúlt két évben az Egyesült Államokba beengedett terrorgyanús külföldiekkel kapcsolatban, szólított fel Josh Hawley republikánus szenátor. A Biden-adminisztráció évente egy nagyvárosnyi potenciálisan veszélyes migránst szabadíthatott rá az országra.

2023. 10. 21. 20:33
Ciudad Juarez, 2023. július 26. Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvõ Ciudad Juareznél 2023. július 25-én. MTI/EPA-EFE/Luis Torres Fotó: Luis Torres
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban beszámoltunk, elnöksége első 26 hónapjában mintegy négymillió migránst engedett be az Egyesült Államokba a Biden-kormányzat, sok esetben megfelelő átvilágítás nélkül. A republikánus politikusok régóta hangoztatják, hogy ez veszélyes az országra nézve, az elmúlt hetek eseményei pedig ezt nyilvánvalóvá is tették.

A Breitbart amerikai hírportál nemrég a belbiztonsági minisztérium (DHS) adataira hivatkozva megírta, hogy csak a 2023-as pénzügyi évben 61 500 terrorgyanús külföldi léphetett be az Egyesült Államokba. A DHS szerint ezek a külföldiek jellemzően olyan nem amerikai személyek, akik az utazási szokások elemzése alapján potenciálisan nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államokra vagy annak érdekeire nézve.

Gyakran az ilyen személyek vagy csoportok olyan utazási mintákat alkalmaznak, amelyekről ismert, hogy esetleg kapcsolódnak a terrorizmushoz

– írták a DHS tisztviselői még 2019-ben.

Miután a republikánus politikusok régóta hasztalanul hangoztatják, hogy változtatni kell a migrációpárti politikán, Josh Hawley szenátornál most betelt a pohár, és levélben követelt pontos adatokat a Biden-kormányzat által beengedett összes terrorgyanús külföldiről. Nem csupán a teljes számot szeretné tudni, de azt is, hogy az izraeli események fényében tett-e bármilyen biztonsági intézkedést a minisztérium, valamint hogy együttműködik-e az FBI-jal a bevándorlással kapcsolatos terrorizmus kérdésében − számolt be róla a Breitbart.

Elengedhetetlen, hogy a DHS azonnal foglalkozzon ezzel a kérdéssel, hogy biztosítsa az amerikai állampolgárok biztonságát, különösen az amerikai zsidókét, akiket a Hamász-támadást követően egyre nagyobb fenyegetés ér

− hívta fel a figyelmet a szenátor, hozzátéve, hogy a határőrök egyre több olyan, terroristáknak menedéket adó országból származó külföldivel találkoznak a déli határon, mint például Irán, Szíria vagy Libanon.

Nagyon fontos, hogy a Biden-kormányzat felhagyjon a radikálisan nyitott határpolitikával, ehelyett védjék megaz ország határait – szögezte le Hawley.

Miniszterként az ön első számú prioritásának az amerikai polgárok védelmének kellene lennie az országunkba belépő potenciális terroristákkal szemben

− zárta Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszternek címzett levelét a szenátor.

A Fox News amerikai televíziós hálózat által közzétett adatok alapján csak szeptemberben 260 ezren léptek át az Egyesült Államok déli határát – márpedig ha ez igaz, az új rekordot jelent az ország történetében.

A tarthatatlan állapotok már a demokraták türelmét is kikezdték.

Azt akarjuk, hogy korlátozzák, kik jöhetnek át a határon. Jelenleg túlságosan nyitott. A világ minden tájáról érkező emberek átjutnak, egyszerűen csak azt mondják, hogy menedékre van szükségük

− idézte Kathy Hochult, New York állam korábban a migrációt oly lelkesen támogató kormányzóját a Fox News.

Borítókép: Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvő Ciudad Juareznél 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Luis Torres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.