Amerikai einstand: lefoglalt iráni lőszereket küldenek Ukrajnának

Az Iráni Forradalmi Gárda eredetileg feltételezhetően a jemeni húszi lázadóknak szánta a szállítmányt.

Forrás: MTI2023. 10. 04. 21:08
null
US-UKRAINE-DIPLOMACY-POLITICS-BIDEN-ZELENSKY Fotó: JIM WATSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok több mint egymillió darab olyan iráni lőszert küldött Ukrajnának, amelyet tavaly foglaltak le – közölte szerdán az amerikai hadsereg. A közel-keleti műveletekért felelős Középső Parancsnokság szerdai tájékoztatása szerint 1,1 millió darab 7,62 milliméteres lőszert küldtek Ukrajnába. A muníciót 2022 decemberében foglalták le az Iráni Forradalmi Gárdától, amely eredetileg feltételezhetően a jemeni húszi lázadóknak szánta a szállítmányt.

Az Egyesült Államok elkötelezett a szövetségeseivel és partnereivel folytatott együttműködés terén, és minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy megakadályozza az iráni fegyverszállítmányok beáramlását a régióba, ideértve az Egyesült Államok és az ENSZ szankcióit

− közölte közleményben a Középső Parancsnokság. Az amerikai haditengerészet évek óta foglal le feltételezhetően Iránból származó fegyvereket, amelyeket Teherán többnyire halászhajókon szállít az általa támogatott jemeni fegyvereseknek.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel (Fotó: AFP/Jim Watson) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.