Célegyenesben a tárgyalások: 5000 milliárd forintról van szó

A helyszínen járt utána az értesülésnek a HírTv stábja.

2023. 10. 03. 22:02
European institutions in Strasbourg
STRASBOURG, FRANCE- OCTOBER 5: A view of European Parliament building in Strasbourg, France on October 5, 2021. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Dursun Aydemir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Financial Times üzleti napilap értesülései szerint az Európai Bizottság a Magyarországnak járó, de tavaly december óta befagyasztott uniós források több mint felét feloldhatja, ez mintegy 13 milliárd eurót jelentene. A lap szerint, a döntés nem szívjóságból születne: Brüsszel azt várja, hogy cserébe a magyar kormány hajlandó legyen megszavazni az EU költségvetésének megemelését.

Ez a kiegészítés a jelenleg is folyó hétéves költségvetés pótlólagos büdzséje lenne, 80 milliárd eurót jelent, melyet a bizottság a a tagálmoktól kalapozna össze, ebből fordítanának a migráció kezelésére, a megnövekedett kamatterhek finanszírozására, a legnagyobb tétel 50 milliárd euró Ukrajna újjáépítésre menne

 − mondta el a HírTV tudósítója.

A HírTV tudósítójának Strasbourgban az Európai Bizottság azonban nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit. A tudósításból kiderül, hogy az Európai Bizottság jelenleg várja a magyar kormány válaszát a múlt heti levelére, amelyben újabb kérdéseket csatoltak, egyebek között az Országos Bírói Tanács munkakörülményeiről.

A HírTV ugyanakkor úgy tudja, célegyenesben vannak a tárgyalások a Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetéséről. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.