Egyetlen amerikai sincs biztonságban

A külügyminisztérium az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést adott ki külföldön tartózkodó állampolgárainak.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 20:04
BIDEN, Joe
Washington, 2023. szeptember 25. Joe Biden amerikai elnök a csendes-óceáni szigetországok és az Egyesült Államok csúcstalálkozóján a washingtoni Fehér Házba 2023. szeptember 25-én. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok az erőszakos cselekmények megnövekedett kockázata miatt az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést adott ki csütörtökön a külföldön tartózkodó állampolgárainak. A külügyminisztérium felhívásának szövege szerint 

a világ különböző pontjain megnövekedett feszültségek miatt fennáll a terrortámadások, tüntetések és az amerikai állampolgárokkal és érdekeltségekkel szembeni erőszakos cselekmények veszélye, ezért a külügyminisztérium azt javasolja az állampolgároknak, hogy legyenek nagyon körültekintők.

Az elmúlt napokban a Közel-Kelet több államában voltak tüntetések amerikai külképviseletek közelében. A külügyminisztérium Libanon és Izrael esetében lehetővé tette az ott dolgozó amerikai diplomaták egy részének, hogy átmenetileg elhagyják szolgálati helyüket, de a külképviseletek mindenütt nyitva tartanak.

Kedden a legmagasabb fokozatú figyelmeztetés lépett életbe Libanonra vonatkozóan, ebben arra szólították fel amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak az Izraellel szomszédos országba.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.