Eurázsia biztonságáról szóló konferencián vesz részt Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtök reggel érkezett Belarusz fővárosába, Minszkbe.

2023. 10. 26. 8:37
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik Minszkbe 2023. október 26-án (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Belarusz fővárosába csütörtök reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető Facebook-oldalára azt írta, „két fok, köd, hónyomok, ez itt Minszk”.

A BelTA belarusz állami hírügynökség a minszki külügyminisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar tárcavezető a csütörtökön kezdődő kétnapos, Eurázsia biztonságával foglalkozó magas szintű nemzetközi konferenciára utazott a kelet-európai országba. A közlés szerint Szijjártó Péter is a felszólalók között szerepel. A szervezők több mint háromszáz résztvevővel számolnak, akik több mint harminc országból érkeznek a belarusz fővárosba. Köztük lesz például Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Tervek szerint olyan témák kerülnek terítékre, mint az eurázsiai biztonság globális és regionális geopolitikai előfeltételei, nemzetközi és regionális szervezetek kölcsönhatása az eurázsiai térben, valamint a stratégiai stabilitás és a nukleáris fegyverek kapcsán szót ejtenek az Eurázsiát érhető fenyegetésekről is.

A konferenciáról Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök még 2022 novemberében beszélt először a Jerevánban megtartott Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (KBSZSZ) csúcstalálkozóján.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megérkezik Minszkbe 2023. október 26-án (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.