Fel akarta magát robbantani Párizsban egy muszlim nő + videó

A hidzsábot viselő nő nem tett eleget a rendőri utasításoknak, tüzet nyitottak rá.

2023. 10. 31. 12:50
null
FRANCE-POLICE-SECURITY Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, a muszlim nők fejét és testét takaró ruhát viselő nőre nyitott tüzet a francia rendőrség a párizsi Francois Mitterrand könyvtár vonatállomáson. Egy közlekedési vonat több utasa értesítette a rendőrséget arról, hogy a vonaton egy nő fenyegetőzik és dicsőíti a terrorizmust – tudta meg a BFMTV egy rendőrségi forrásból.

A fátylat viselő nő azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, a rendőri utasításoknak nem tett eleget, a hatóság emberei biztonsági aggályok miatt tüzet nyitottak a nőre, akit a hasán sebeztek meg.

 

Utólagos vizsgálatok alapján a nőnél nem találtak robbanóanyagot. A párizsi ügyészség információi szerint a nő életveszélyes állapotban van. 

A rendőrök helyes döntést hoztak. Az illető rendkívül elszántan akciózott, és tekintettel az elszántságára, kollégáimnak nem volt más választásuk, hogy elkerüljék a robbanást, mint az, hogy lőfegyverrel semlegesítsék

– fogalmazott Axel Ronde rendőrségi szóvivő.

Borítókép: Francia rendőrök a párizsi Francois Mitterrand könyvtár vonatállomáson, ahol egy terrorizmussal fenyegető nőt lelőttek 2023. október 31-én (Fotó: AFP/Geoffroy van der Hasselt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.