Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fenntarthatatlan az illegális migráció

Az illegális migráció nem fenntartható, New York egyszerűen kifogyott a helyből – mondta kedden egy sajtótájékoztatón Eric Adams, a város demokrata polgármestere.

2023. 10. 20. 11:21
New York, 2023. július 31. Migránsok a város által átmeneti befogadóközpontként használt New York-i The Roosevelt Szálloda elõtt várakoznak 2023. július 31-én. MTI/AP/John Minchillo Fotó: John Minchillo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az a kérdés, hogy elfogy-e a hely New Yorkban, csak az, hogy mikor – idézi a város polgármesterét a Breitbart amerikai hírportál. Keddi sajtótájékoztatóján Eric Adams felhívta a figyelmet arra, hogy az úgynevezett menedékvárosok (azok a települések, amelyek jellemzően demokrata vezetése a migránsok feltétel nélküli befogadását szorgalmazta) mostanra teljesen túlterhelődtek, segítségre van szükségük.

2022 tavasza óta csaknem 127 ezer migráns érkezett New Yorkba, közülük ráadásul 64 ezren jelenleg is a város által fenntartott menedékhelyeken élnek az adófizetők pénzén – márpedig egy ekkora embertömeg még egy ilyen óriási település számára is komoly gondot jelent.

A demokrata városvezetés sokáig a befogadás politikájának egyik leghangosabb támogatója volt, de a migránsinvázió már akkora terhet ró a metropoliszra, hogy Adams polgármester egy ideje már kongatja a vészharangokat.

Mint arról beszámoltunk, az érkező migránsok ellátása már most napi nyolcmillió dollárjába kerül a helyieknek, Adams polgármester előrejelzése szerint a teljes ráfordítás a jövő év közepére a 4,2 milliárd dollárt is meghaladhatja. Hogy ezt megengedhesse magának, a város olyan közszolgáltatásokon spórol, mint például az időseknek járó étkezés, illetve a könyvtárak nyitvatartási ideje.

A migránsok egy részét szállodákban helyezték el, még az ikonikus Roosevelt hotel sem menekült meg.

A polgármester többször is figyelmeztette a migránsokat, hogy ne jöjjenek New Yorkba, mert nincs már több hely számukra. Kétségbeesésében még Mexikóba, Kolumbiába és Ecuadorba is ellátogatott, azonban a város népszerűsége nemhogy nem csökkent, de 

az elmúlt hónapokban a hetente érkezők száma csaknem megduplázódott, kettőezer-négyszázról négyezerre nőtt.

 

Borítókép: Migránsok a város által átmeneti befogadóközpontként használt New York-i The Roosevelt szálloda előtt várakoznak 2023. július 31-én (Fotó: MTI/AP/John Minchillo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.