Kezelhetetlen a migráció, kerítést építene Biden minisztere

Annyira rossz a helyzet az Egyesült Államok déli határán, hogy már Biden belbiztonsági minisztere is kerítést építene. Donald Trump volt elnök a hírre reagálva arra figyelmeztetett, hogy a lehetséges terroristák már bejutottak az országba.

2023. 10. 05. 16:33
null
Eagle Pass, 2023. szeptember 22. A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én. Mexikó és az Egyesült Államok között Eagle Pass az egyik legnépszerûbb átkelõfolyosó, ahol 2022 október óta 270 ezer illegális határátlépést regisztráltak a hatóságok. Az utóbbi napokban a folyami határon át naponta 300 ezer migráns próbál átjutni Texas államba. MTI/EPA/Adam Davis Fotó: Adam Davis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyira megugrott a migránsok száma az Egyesült Államok déli határán, hogy már nemcsak a republikánusok, de a demokraták is kritizálják a Biden-kormányzatot, és egyre több, korábban a migránsokat támogató demokrata vezetésű nagyváros illetve állam dobja be a törülközőt – New Yorkkal az élen.

Azt akarjuk, hogy korlátozzák, hogy kik jöhetnek át a határon. Jelenleg túlságosan nyitott. A világ minden tájáról érkező emberek átjutnak, egyszerűen csak azt mondják, hogy menedékre van szükségük

− idézte Kathy Hochult, New York kormányzóját a Fox News.

Az amerikai televíziós hálózat határőrségi forrásokból úgy értesült, hogy csak szeptemberben 260 ezren léptek át az Egyesült Államok déli határát – márpedig ha ez igaz, az új rekordot jelent az ország történetében.

A republikánusok szerint a történelmi magasságokba emelkedő bevándorlás a Biden-kormányzat elhibázott politikájának eredménye, többek között annak köszönhető, hogy Biden elnök egyik első intézkedésével leállíttatta az elődje, Donald Trump által elkezdett határfal építését. Ráadásul nemrég az is kiderült, hogy a kormányzat csendben elkezdte eladni a kerítéshez már megvásárolt építőanyagokat.

Ha Trump maradt volna az elnök, mostanra valószínűleg már elkészült volna a fal – mondják a republikánusok. Ehelyett most az Alejandro Mayorkas által vezetett belügyminisztérium kiegészítő finanszírozást és a szükséges jogszabályok gyors elfogadást kéri a kongresszustól, hogy megépülhessen egy 17 mérföld (nagyjából 27 km) hosszú fal a Rio Grande völgyében, ahol különösen súlyos a helyzet.

A belbiztonsági minisztérium által közzétett adatok szerint csak az idei pénzügyi évben 245 ezer migráns érkezett az érintett szakaszon (az Egyesült Államok és Mexikó közötti határ teljes hossza 3200 kilométer.)

Donald Trump volt elnök a Fox Newsnak reagált a hírre. Szerinte most már Biden is látja, hogy ostrom alatt áll az ország. Kritizálta utódját, amiért az leállította a fal építését. és figyelmeztetett, hogy a potenciális terroristák már bejutottak az Egyesült Államokba.

Biden is látja, hogy az országunkat megszállták. Mit fog tenni azzal a 15 millió emberrel, akik börtönökből, elmegyógyintézetekből és terroristaként érkeztek már az országunkba?

− tette fel a költői kérdést a volt elnök.

Borítókép: A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.