Legalább ötszáz emberi csontvázat találtak egy egyetemi bentlakás építésekor

Már a katonai ügyészség is eljárást indított az ügy kivizsgálására.

Forrás: Maszol2023. 10. 12. 21:15
csontváz Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberi csontvázakra bukkantak a romániai Iașiban, amikor az Alexandru Ioan Cuza Egyetem új bentlakásának építése során az alapozási munkálatokat elkezdték – adta hírül a Maszol

Összesen hat közös sírt tártak fel, amelyekből a helyi archeológusok szerint már legalább ötszáz emberi maradványt ástak ki.

 Az erdélyi hírportál információi szerint az építkezési munkálatokat egyelőre leállították, és tanintézet régészei dolgoznak a helyszínen. 

A csontvázak között német katonák névtábláit is megtalálták, ezért arra következtetnek, hogy a maradványok német katonáké, akik a második világháborúban harcoltak 

– írták. Hozzátették: már a katonai ügyészség is eljárást indított az ügy kivizsgálására, de részleteket nem árultak el. 

A megszólaló történészek szerint egyelőre nem tudni, hogyan kerülhettek oda a közös sírok, mint ahogyan az áldozatok halálának okai sem egyértelműek. A maradványokat a helyi igazságügyi orvostani intézetbe szállították.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.