Már Németország legnagyobb lapja is megelégelte a migránsok viselkedését

„Toleránsak vagyunk a toleránsokkal, de nem toleráljuk az intoleranciát!” – olvasható a Bild című lapban megjelent kiáltványban.

Forrás: Mandiner2023. 10. 30. 16:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Világunk rend nélkülivé vált, és mi benne vagyunk a közepén” – kezdi kiáltványát a német Bild magazin, amelyet a Mandiner is közölt. 

A több mint egymillió példányban eladott, bulváros, ámde a német közvélemény alakításában kiemelt befolyással rendelkező német újság úgy döntött, speciális formában ad hangot aggodalmainak: kiáltványukban nem kevesebb, mint ötven pontban fogalmazták meg a problémákat, amikkel szerintük szembe kell nézni.

Ezeket foglalta össze a Mandiner. Első pontjukban a német alaptörvényre hivatkozva leszögezik: 

Mindenkire, aki Németországban él, érvényes az alaptörvény első paragrafusa: az emberi méltóság sérthetetlen!

Úgy folytatják: nekik nincsenek hitetlenek, mindenki abban hisz, amiben akar, de aki a német alkotmányt és jogrendet nem tartja kötelezőnek, az inkább hagyja el gyorsan Németországot. Hozzáteszik, aki tartósan Németországban akar élni, annak meg kell tanulnia németül. 

Csak akkor értjük meg egymást, ha ugyanazt a nyelvet beszéljük

A kiáltványban leszögezik: mindenki szabadon tüntethet a meggyőződései mellett, de ebbe nem fér bele, hogy más embereket fenyegessenek, verjenek, kővel dobáljanak, autókat gyújtsanak fel vagy gyilkosságokat ünnepeljenek. Hozzáteszik: 

a tisztelet és a felebaráti szeretet tartják fenn a szabad társadalmat.

A lapban külön kitérnek a következőre is: 

Történelmünk legsötétebb fejezetéből következik, hogy Izrael biztonsága Németország államérdeke! Ezért a zsidó nép biztonságáért való fellépés nem alku tárgya. Izrael politikájának kritikája természetesen szabad.

A Bild kiáltványa ezután úgy folytatja: ha kérünk valamit, akkor „kéremet és köszönömöt mondunk”; és „ha köszönünk vagy elbúcsúzunk, kezet nyújtunk egymásnak”. A kiáltvány azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy az uszodában a nők bikinit vagy fürdőruhát hordanak, és aki szeretne meztelenül fürdőzni a Balti-tengerben, az is rendben van.

A dokumentum felszólal az erőszak kapcsán is, mondván, hogy az államé az erőszak monopóliuma, és az állam által felhatalmazott szerveken kívül senkinek nincs joga erőszakot elkövetni más emberek vagy tárgyak ellen. A rendőrség pedig barát és segítő, nem pedig az elnyomás eszköze, ellenfél vagy ellenség.

A házasságtörő nőket Németországban nem közösítik ki, nem verik meg, nem kövezik meg; a válásnál mindkét félnek jár a gondoskodás joga, a házasodásnál nem kell szűznek lenni, valamint Németországban nem házasítanak ki gyerekeket, és egy férfinak egy felesége lehet, nem több. A Bild arra is kitér: a nők maguk dönthetik el, hogyan öltözködjenek, kivel barátkozzanak, kit szeretnek; hogy diszkóba vagy templomba akarnak-e menni, hogy kit választanak és milyen munkát vállalnak.

Azt, hogy milyen hosszú egy szoknya, a nő dönti el. És ha egy nő nemet mond egy férfinak, akkor nincs helye ellenvetésnek. Minden további a szexuális zaklatás és erőszak bűncselekményét jelenti – idézi a német lapot a Mandiner.

A Bild úgy folytatja: Németországban iskolai kötelezettség van, hisznek a tanulás és a képzés jelentőségében,

és el is várják mindenkitől, hogy lehetőségeihez képest dolgozzon és fenntartsa önmagát.

 A németek fizetik az adót, mert tudják, hogy ez az állam alapja.

Aki nálunk védelmet kér a politikai üldöztetés vagy háború elől, megkapja azt. És ha nincs is rá igénye, maradhat. Ezért nem kérünk hálát, de amit megkövetelünk, az a törvényeink feltétel nélküli betartása és az értékeink, életmódunk tiszteletben tartása

 – szögezi le a kiáltvány.

Borítókép: A Brandenburgi kapu Berlinben (Forrás: Pixabay, Nicst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.