Netanjahu: Elkezdtük, Izrael győzni fog!

Az izraeli miniszterelnök egy videót is megosztott közösségi oldalán.

2023. 10. 10. 6:56
null
Dzsebalíja, 2023. október 9. Izraeli légitámadásban összedõlt épület romjai alól kiásott holttestet visznek palesztin férfiak a Gázai övezetben lévõ dzsebalíjai menekülttáborban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 700 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 493, a sebesülteké meghaladja a 2700-at. MTI/AP/Ramez Mahmúd Fotó: Ramez Mahmúd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdtük. Izrael győzni fog – írta X-bejegyzésében Benjámin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök egy videót is közzétett, amelyen a Gázai övezet elleni izraeli légicsapások eredménye látszik. 

Tegnap az izraeli légierő megkezdte a több mint kétmillió palesztin lakta térség teljes körű ostromát, Netanjahu pedig olyan megtorlást ígért, „amire még nem volt példa”. A legfrissebb adatok szerint a szombat óta húzódó háború halálos áldozatainak száma izraeli oldalon átlépte a kilencszázat, míg palesztin oldalon valamivel kevesebb mint hétszázan vesztették életüket, köztük 140 gyermek.

A Hamász palesztin terrorszervezet mintegy 150 izraelit tart foglyul, köztük magas rangú katonai tisztviselőket. 

Izrael és a Gázai övezet

Hétfő este azzal fenyegettek, hogy kivégzik őket, amennyiben folytatódik a Gázai övezetet érő légicsapások sora.

Izrael külügyminisztere hétfő esti sajtótájékoztatójában arról beszélt, hogy Tel-Aviv célja a Hamász végső megsemmisítése, a háború pedig nem fog gyorsan véget érni.

Borítókép: Izraeli légitámadásban összedőlt épület romjai alól kiásott holttestet visznek palesztin férfiak a Gázai övezetben lévő dzsebalíjai menekülttáborban 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Ramez Mahmúd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.