Orbán Viktor Grúzia miniszterelnökével tárgyalt a politikai és a gazdasági együttműködésről

A politikai kapcsolatokat erősíti, hogy mindkét ország hasonló elveket vall, fontosnak tartja a hagyományos nemzeti, keresztény értékek megőrzését és képviseletét.

2023. 10. 11. 13:17
ORBÁN Viktor; GARIBASVILI, Irakli
Orbán Viktor Georgiában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalást folytatott Irakli Garibasvili grúz miniszterelnökkel szerdán Tbilisziben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megállapították: 

A politikai kapcsolatokat erősíti, hogy mindkét ország hasonló elveket vall, fontosnak tartja a hagyományos nemzeti, keresztény értékek megőrzését és képviseletét.

Magyarország célja, hogy az utóbbi években kialakított kiváló magyar–grúz politikai kapcsolatokat felhasználva és kiegészítve, a kereskedelem és gazdaság területén is hasonlóan eredményes együttműködést folytasson Grúziával – hangzott el a találkozón.

Grúziában már most is jelentős magyar cégek vannak jelen, és a magyar befektetőket szívesen, nagy bizalommal fogadják. 

Az agráripari együttműködésben különösen nagy potenciál rejtőzik 

– állapították meg.

Szóba került, hogy Magyarország évente nyolcvan ösztöndíjat ajánl fel georgiai hallgatóknak a Stipendium Hungaricum program keretében – ismertette Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnök (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.