Oroszoroszág válasza az EU-nak: befagyasztanák a barátságtalan országok vagyonát

A befagyasztott orosz vagyon nyugati ellopása szimmetrikus választ igényel – jelentette ki Vjacseszlav Volodin, az orosz állami duma elnöke.

2023. 10. 29. 11:04
null
Budapest, 2015. május 9. Számológép és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A befagyasztott orosz vagyon nyugati ellopása szimmetrikus választ igényel – jelentette ki Vjacseszlav Volodin, az orosz állami duma elnöke Telegram-csatornáján.

„Néhány európai politikus, élükön Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, a mandátumuk megtartására törekedve és államuk rossz pénzügyi helyzetére alapozva (amelybe ők vezették országaikat), ismét arról kezdtek beszélni, hogy ellopják országunk befagyasztott vagyonát, hogy Kijev militarizálását ebből a pénzből folytassák. 

Egy ilyen döntés szimmetrikus választ igényel az Orosz Föderáció részéről”

– jelentette ki Volodin, hívja fel rá a figyelmet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

Vjacseszlav Volodin (Forrás: Telegram / Vjacseszlav Volodin)
Oroszoroszág válaszát megüzente Volodin az EU-nak
Fotó: Telegram

Ráadásul Volodin szerint egy ilyen esetben sokkal több barátságtalan ország pénzeszközeit fogják elkobozni, mint az Európa területén lévő befagyasztott orosz vagyon.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a héten az Európai Tanács csúcstalálkozóján kijelentették, Oroszország felelős az Ukrajna elleni háború által okozott károkért, ezért meg kell vizsgálni, hogy az uniós bankokban tárolt és befagyasztott orosz vagyon miként fordítható Ukrajna újjáépítésére.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő lopásnak minősítette az orosz pénzek befagyasztását. Elvira Nabiullina jegybankelnök pedig a maga részéről azt mondta, hogy az orosz hatóságok pereket készítenek elő a nemzetközi tartalékok befagyasztásának megtámadására, emlékeztet a RIA Novosztyi.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.