Régóta támogat Izrael-ellenes erőket Soros György

Alex Soros pedig mintha apja másolata lenne.

2023. 10. 11. 16:31
SOROS, György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan) Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György baloldali milliárdos által finanszírozott radikális Hamász-párti csoport nyilatkozatban fejezte ki támogatását az Izrael elleni támadás előtt egy nappal. 

Azok mellett állunk, akik elkötelezettek e törekvés [az Izraeltől való elszakadás] és a palesztinok felszabadítása mellett világszerte.

Szól az al-Shabaka, más néven a „Közel-keleti Politikai Hálózat” bejegyzésében.

Az al-Shabakat a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) 550 ezer dollár támogatáshoz juttatta 2017 és 2021 között (ekkoriban Alex Soros, a 25 milliárd dolláros OSF-birodalom frissen kinevezett örököse elnökhelyettes volt). Hálája jeléül a Hamász-párti szervezet 2022–2023-as évi jelentésében Soros alapítványát „értékes támogatójaként” tüntette fel.

Fotó: al-shabaka.org
A képen a jelentés „értékes támogatókat” említő részlete, ahol sorakozik Soros alapítványa is.

A milliárdos bőkezű támogatása több helyre is eljutott

A Harvard jogi karának professzora, Alan Dershowitz megvédte Elon Muskot, amikor online hadjárat indult ellene, mert antiszemitának nevezte Sorost. A professzor szerint hamisan támadták Muskot, mivel

egyetlen személy sem tett többet Izrael tekintélyének romlásáért a világban, különösen az úgynevezett progresszívek körében, mint Soros György.

Dershowitz szerint a tőzsdespekuláns milliárdost „zsidósága nem védheti meg a kritikáktól”. 

A professzor egy videójában arról is beszámolt, hogy más Izrael-ellenes csoportoknak, mint a Human Rights Watch és a J-Street is rendkívüli összegeket adományozott Soros hálózata, több mint százmillió dollárt az előbbinek 2010 óta, és az utóbbinak 2017 óta több mint másfél millió dollárt.

 

Hasonló eredményre jutott az Izraeli Örökség Alapítvány (Israel Heritage Foundation) elnöke is, Farley Weiss, aki cikkében azt írta, hogy

egy ember sem finanszírozott több romboló támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros [György]. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a származása miatt.

De nem ez az első alkalom, hogy elárasztja a médiát a Soros-hálózat palesztin elköteleződésű szálainak felderítése. 2021 májusában is hasonló helyzet alakult ki, amikor több száz rakétát lőttek ki Izraelre iszlamista terroristák a Gázai övezetből, az izraeli hadsereg pedig megtorló csapásokat hajtott végre Gázában. 

Akkor a Sunrise Mozgalom (Sunrise Movement) néven ismert baloldali klímavédelmi aktivistacsoport a Twitteren foglalt állást a kialakult helyzetről, azonban a zsidók elleni támadásokról egy szót sem szóltak. „Szolidarizálunk a palesztinokkal. Az éghajlati igazságosság nem létezhet kollektív felszabadulás nélkül, és a kollektív felszabadulás csak akkor érhető el, ha az embereket világszerte megszabadítják a gyarmati és birodalmi erőszaktól”, fogalmaztak az egyik bejegyzésükben. A 2020-as pénzügyi beszámolók szerint a Soros által létrehozott Democracy PAC politikai akcióbizottság 250 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

Nem várnak fordulatot a jövőben Alex Sorostól, az Izrael diaszpóraügyekért és társadalmi egyenlőségért felelős minisztere a Fox Newsnak azt mondta, hogy

Alex Soros Izrael-ellenes programja tükörképe apja tevékenységének. „Úgy tűnik, hogy a fiú az apja másolata” – mondta Amichai Chikli miniszter.

Abraham Cooper rabbi szintén a Fox Newsnak pedig úgy fogalmazott, hogy „ha ifjabb Soros tartósan hozzá akar járulni a világ átalakításához, akkor jól tenné, ha feltűrné az ingujját, és személyesen segítene a szegényeken és rászorulókon. A pénz önmagában soha nem garantálja az eredményeket – nem a világ azon részein, ahol milliárdos segélyek ömlöttek olyan országokba, amelyek közül néhány bukott állam.”

Borítókép: Soros György amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.