Scholz tömegesen toloncolna ki migránsokat

Retorikai fordulat: kemény hangot ütött meg a német kancellár.

2023. 10. 20. 20:10
SCHOLZ, Olaf
New York, 2023. szeptember 21. Olaf Scholz német kancellár az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Radikális fordulatot hirdetett meg a migrációs politikában Olaf Scholz német kancellár a Spiegelnek adott pénteki interjúban. A szociáldemokrata politikus úgy fogalmazott: „végre nagy mennyiségben ki kell toloncolnunk azokat, akiknek nincs joguk Németországban maradni.” 

A kancellár szerint akinek semmilyen kilátása nincs arra, hogy Németországban maradjon, mert nem jogosult védelemre, annak vissza kell mennie oda, ahonnan jött.

 Scholz azt is hangsúlyozta, hogy több migránst és gyorsabban kell kitoloncolni Németországból. 

A kancellár szigorúbb irányvonalat vázolt fel a Spiegel magazinnak az interjúban az illegális migráció kezelésében. Világosság tette, hogy külön kell kezelni a menekülteket, akiknek joguk van menedékjogra, például azért, mert politikai üldözést szenvednek el a hazájukban, illetve ettől független az, hogy Németországnak szüksége van munkavállalók bevándorlására. De ha valaki nem tartozik egyik csoporthoz sem, akkor nem maradhat az országban – jelentette ki Scholz.  

A kancellár szokatlanul kemény hangot ütött meg a migrációs politika terén, de várhatóan jelentős ellenállásba ütközik a következő koalíciós tárgyaláson, mivel a Zöldek nem támogatnak további szigorításokat.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár (Fotó: Justin Lane)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.