Szijjártó Péter: Meg kell őrizni a közel-keleti béketeremtés eddigi eredményeit

A külgazdasági és külügyminiszter bahreini hivatali kollégájával tárgyalt.

Forrás: MTI2023. 10. 10. 10:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel-keleti béketeremtés eddigi eredményeit meg kell őrizni – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán, miután találkozott az ománi Maszkatban Abdel-Latif az Zajáni bahreini külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter azt írta a közösségi oldalán, hogy Abdel-Latif az Zajáni egyik kulcsfigurája a közel-keleti béketeremtési folyamatnak.

Úgy fogalmazott: Bahrein történelmi tettet hajtott végre 2020-ban, amikor aláírta az Ábrahám-megállapodásokat Izraellel. Ez a megállapodás a fenntartható béke reményét hozta el hosszú évtizedek szenvedése után a Közel-Keleten.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt napok szörnyű eseményei veszélybe sodorják a békeerőfeszítések eddigi eredményeit.

Hozzátette: Abdel-Latif az Zajánival egyetértettek abban, hogy az eddigi eredményeket meg kell őrizni, a sikereket nem szabad elfelejteni, s most arra kell összpontosítani minden globális erőfeszítést, hogy meg tudjuk akadályozni az eszkalációt és az azzal járó humanitárius válságot, és megkíméljük a civil lakosságot a további szenvedésektől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.