További külföldi áldozatai vannak az izraeli háborúnak

Egyre csak emelkedik a halottak száma.

Forrás: MTI2023. 10. 08. 21:31
null
Gáza, 2023. október 8. Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án. Elõzõ nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli hadsereg ezután ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, valamint északon a libanoni határnál. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy francia nő meghalt a Hamász iszlamista palesztin szervezet Izrael elleni támadásában, és több francia állampolgár tartózkodási helyét nem sikerült még azonosítani – közölte vasárnap este a francia külügyminisztérium.

Szomorúan értesültünk egy honfitársunk tragikus haláláról Izraelben a terrorista támadások során

– jelezte Anne-Claire Legendre külügyi szóvivő, megerősítve a szigorú óvatosságra vonatkozó figyelmeztetéseket az Izraelbe utazók számára. Az események kezdete óta felállt egy válságstáb, amely a francia közösségnek és az országba látogató franciáknak nyújt segítséget, és a francia diplomáciai szolgálatok mindent elkövetnek, hogy megpróbálják tisztázni több olyan állampolgár helyzetét, akiknek a tartózkodási helyét eddig nem sikerült azonosítani – olvasható a közleményben. 

Két thaiföldi és egy kambodzsai állampolgár is meghalt a hétvégi izraeli–palesztin fegyveres támadásokban. Szrétta Tavizin thaiföldi miniszterelnök bejelentette, hogy tel-avivi nagykövetségük jelzése szerint két thaiföldit megöltek az erőszakban. Hozzátette, hogy az ország külügyminisztériuma már megkezdte az Izraelben tartózkodó thaiföldiek hazautaztatását. Hun Manet kambodzsai miniszterelnök vasárnap megerősítette, hogy a fegyveres összetűzésben meghalt egy Izraelben tartózkodó kambodzsai egyetemista.

A számos országban terrorszervezetként nyilvántartott Hamász szombaton indított támadást Izrael ellen több száz rakétával és fegyveres egységekkel, amelyek behatoltak izraeli településekre, több száz embert megöltek, százakat megsebesítettek és túszokat hurcoltak magukkal vissza a Gázai övezetbe. Izrael hadserege vasárnap ellencsapással válaszolt. Meyer Habib nemzetgyűlési képviselő úgy tudja, hogy egy 26 éves francia–izraeli állampolgárt elrabolt a Hamász Izrael déli részén. Elisabeth Borne miniszterelnök az értesülést korainak minősítette.

 

Borítókép: Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.