Tunézia nem lesz más ország határőre

Tunézia belügyminisztere nemrég elmondta, hogy hazája nem kívánja más államok helyett azok határait ellenőrizni.

Forrás: MTI2023. 10. 01. 17:28
Lampedusa
20230714 olaszorszag lampedusa migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető, Kamel Feki egy sajtótájékoztató során azt mondta, 

Tunézia semmi szín alatt nem szolgálhat határőrként más országok számára

Feki hangsúlyozta, hogy hazája nem képes szociális és pénzügyi lehetőségeit meghaladóan nagy számban befogadni illegális bevándorlókat, illetve nem szolgálhat célországként sem. 

A tuniszi belügyi tárca egy újabb átfogó biztonsági művelet eredményeit ismertetve közölte, hogy a héten 62 illegális migrációs kísérletet akadályoztak meg azzal, hogy Szfaksz városában különböző afrikai országokból származó, összesen 681 migránst tartóztattak fel. A minisztérium egyben arról számolt be, hogy 48 embert vettek őrizetbe embercsempészés gyanújával.

A Földközi-tenger partján lévő országon halad át az egyik legforgalmasabb, Európába tartó migrációs útvonal. Bár a tunéziai hatóságok igyekeznek megfékezni az illegális migrációt, ismét emelkedik az Olaszországba érkezők száma, Szfakszot ugyanis mindössze 190 kilométer választja el az olaszországi Lampedusa szigetétől.

Borítókép: Migránsok Lampedusa szigetén (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.