Vádat emeltek a rotterdami lövöldözés feltételezett elkövetője ellen

Háromrendbeli gyilkosság és gyújtogatás gyanújával, valamint illegális fegyvertartás miatt vádat emeltek a múlt héten Rotterdamban, két helyszínen, egy lakóházban és az Erasmus egyetemi klinikán elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetője ellen.

Forrás: MTI2023. 10. 04. 19:22
Police report two shootings in Rotterdam
epa10887988 Police officers from the special intervention service stand outside the Erasmus MC Rotterdam hospital on Rochussenstraat, which has been cordoned off after two shooting incidents in Rotterdam, Netherlands, 28 September 2023. An unknown person wearing combat clothing shot at people first in an apartment and after in the hospital, the police announced. EPA/BAS CZERWINSKI Fotó: EPA/BAS CZERWINSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rotterdami rendőrség X közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres, akit később Fouad L. néven azonosítottak, néhány napja Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet. Nem sokkal később pedig a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást. Az elkövető mindkét helyszínt felgyújtotta.
 

A lakóházban elkövetett fegyveres támadásban egy 39 éves nő és 14 éves lánya halt meg. A lövöldözés áldozata továbbá az egyetemi klinika oktatótermében halálosan megsebesített 46 éves tanár. A 32 éves elkövető az orvosi egyetem hallgatója és a lakóházban lelőtt nőnek és lányának szomszédja volt, akik többször tettek bejelentést a rendőrségen az elkövető kutyájával és nyulaival szembeni nem megfelelő bánásmódja miatt.

Fouad L. ismert a bűnüldöző szervek előtt. Legutóbb 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, amely elmarasztaló ítélettel zárult. Az ítéletről az ügyészség értesítést küldött az orvosi egyetemnek, amelyben „komoly aggályokat” fogalmaztak meg a hallgatóval kapcsolatban. A levelet az elkövető később megosztotta az interneten, kifogásolva, hogy nem kaphat diplomát, noha minden vizsgáját sikerrel teljesítette. Bejegyzésében egyik tanárát, egy 40-es éveiben járó orvost hibáztatott.

A hírportál közölte: az ügyet felügyelő bíró szerdán Fouad L. 14 napos őrizetét rendelte el, amelyet további 90 nappal meghosszabbíthatnak. Fogva tartása ideje alatt a gyanúsított csak az ügyvédjével léphet kapcsolatba.

 

Borítókép: Terrortámadás Rotterdamban (Fotó: EPA/Bas Czerwinski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.