Amerikai lap: Magyarország alternatívája a „rendíthetetlen szolidaritás” híveinek

Ezt nemzetközileg kritizált jogszabályi környezet megalkotásával érte el Magyarország.

Forrás: The National Interest2023. 11. 12. 8:07
ORBÁN Viktor
EU-csúcs Brüsszelben Fotó: Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The National Interest amerikai folyóiratban – amit a Center for the National Interest, egy washingtoni székhelyű közpolitikai agytröszt ad ki, amelyet még Richard Nixon volt amerikai elnök hozott létre – jelent meg egy írás Magyarország alternatívája a „rendíthetetlen szolidaritás” híveinek címmel. A cikket Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is megosztotta. Kiemelte, hogy a cikk szerint

Budapest a nagy európai fővárosok közül megérdemli a „zsidók számára biztonságos” jelzőt.

 

A lap beszámol arról, hogy bár a nyugati világ több vezetője is eleinte az Izrael melletti teljes kiállást hangoztatta, mégis az olyan városokat mint Washington, London, Berlin vagy Brüsszel leuralták a Hamász-párti tüntetések politikai nyomásával (ami mellesleg az egyetemeket is rabul ejtette).

A szerző szerint csak egy tagnak sikerült szembeszállni ezzel a kétoldalú tendenciával: Magyarországnak. „A közép-európai országnak kiterjedt kapcsolatai vannak a zsidó néppel és Izraellel. A cionista úttörő, Theodor Herzl szülőhelye, a holokauszt idején emberi tragédiák színhelye, a világ négy legnagyobb zsinagógája közül kettőnek a helyszíne, és Európa egyik legnagyobb arányú zsidó lakosságának otthona” – fogalmaz.

Az ország régóta hivatalban lévő miniszterelnöke, Orbán Viktor határozza meg a politikát ezekben a kérdésekben.

A cikk szerint Magyarországon azért uralkodhatnak ilyen nyugodt, Izrael-barát körülmények, mert 

nincs jelen a befogadó országgal kulturálisan ellentétes, migráció által táplált párhuzamos társadalom, és ezt sokszor nemzetközileg kritizált jogszabályi környezet megalkotásával érte el Magyarország, amiért Orbán Viktort még diktátornak is nevezték.

Kiemelték az anyagban az Alapjogokért Központ által szervezett Pro Israel Summit konferenciát, ami Európában egyedülálló esemény volt.

Borítókép: EU-csúcs Brüsszelben (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.