Az olasz belügyminiszter a szlovén határ ellenőrzésének további meghosszabbítását jelentette be

Újabb húsznapos hosszabbítást jelentett be az Olaszország és Szlovénia közötti határ ellenőrzésében Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter csütörtökön.

Forrás: MTI2023. 11. 17. 12:28
null
Letenye, 2023. január 1. Lezárt sorompók a Letenye-Goricani határátkelõnél 2022. december 31-én éjfél elõtt. Horvátország január elsejétõl huszadik országként csatlakozott az euróövezethez, valamint a schengeni övezet teljes jogú tagjává vált. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügyi tárca vezetője elmondta, hogy a római kormány döntését a schengeni mozgásszabadság felfüggesztésének meghosszabbításáról már továbbította Brüsszelnek. 

A határellenőrzést egészen december 9-ig fenntartják.

Matteo Piantedosi hangsúlyozta, hogy olyan intézkedésről van szó, amelyet a kormányok nem szívesen alkalmaznak, de szükség van rá. Hozzátette: amint a körülmények lehetővé teszik, feloldják az ellenőrzést.

A határellenőrzést a Hamász palesztin terroristaszervezet izraeli támadása után, október 21-től vezették be, majd november elején meghosszabbították. A határidő november 22-én járt volna le.

Az olasz belügyminiszter egy Genovában tartott médiatalálkozón elmondta, hogy október 21. óta a Szlovéniával közös határon mintegy negyvenezer személyt ellenőriztek, hatszáz esetben fordították vissza az érkezőket, 25 személyt vettek őrizetbe, köztük 19-et emberkereskedelemért.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.