Chile és Kolumbia visszahívta izraeli nagykövetét a gázai offenzíva miatt

Chilében él a legnagyobb palesztin diaszpóra az arab világon kívül. Kolumbia és Izrael között pedig eddig is rossz volt a viszony.

Forrás: MTI2023. 11. 01. 12:05
null
Cali, 2023. október 30. Rendõr egy szavazóhelyiségnél Cali nagyvárosban a kolumbiai helyhatósági választások napján, 2023. október 29-én. A csaknem 39 millió szavazásra jogosult választópolgár 1102 település polgármesterének, valamint 32 megye kormányzójának és helyi képviselõinek személyérõl dönthet. MTI/EPA/EFE/Ernesto Guzmán Fotó: Ernesto Guzmán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chile és Kolumbia kedden visszahívta nagyköveteit Izraelből, hogy így tiltakozzon Izrael Gázai övezetben zajló katonai offenzívája ellen, Santiago az általa vélt humanitárius jog megsértését, Bogota pedig a mészárlást ítélte el. A bejelentések akkor történtek, amikor az iszlamista Hamász szervezet október 7-ei véres támadása miatt kirobbantott háború már 26. napja tart, amelyben mind izraeli, mind palesztin oldalon több ezer ember halt meg.

Gustavo Petro kolumbiai elnök az X közösségi oldalon azt írta:

Ha Izrael nem hagyja abba a palesztin nép elleni mészárlást, nem maradhatunk.

A két bejelentés alig néhány órával azután érkezett, hogy Bolívia megszakította diplomáciai kapcsolatait Izraellel, a Gázai övezetben zajló agresszív és aránytalan izraeli katonai offenzíva elutasításának és elítélésének jeleként.

Chilében él a legnagyobb palesztin diaszpóra az arab világon kívül. Kolumbia és Izrael között pedig jelenleg rossz a viszony.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ernesto Guzmán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.