Kázmér 2024. március 4.
logo

Conor McGregor bevándorlásellenes bejegyzései miatt nyomoz a rendőrség

Magyar Nemzet
2023.11.30. 21:03 2023.11.30. 21:08
Conor McGregor bevándorlásellenes bejegyzései miatt nyomoz a rendőrség

Nyomozást folytathatnak az ír hatóságok ellen gyűlöletkeltés miatt – számolt be a Daily Mail brit hírportál. Az ír ketrecharcos az követően került a rendőrség látókörébe, miután felszólalt a bevándorlás ellen. A téma azért lett aktuális a szigetországban, mivel a múlt héten egy algériai bevándorló megkéselt öt embert, köztük három gyermeket Dublin utcáin. Ezt követően zavargások törtek ki az ír fővárosban, valamint rengetegen szólaltak fel a bevándorlás ellen a közösségi médiában, ahogy azt McGregor is tette. A rendőrség ezután kezdett vizsgálódni a különböző platformokon, gyűlöletbeszéd után kutatva, ekkor akadtak rá a volt MMA-harcos bejegyzéseire. McGregor többek közt arról írt, hogy a kormány nem tesz eleget az írek biztonságáért. 

Ha nem lépnek hamarosan Írország biztonságának garantálása érdekében, akkor majd én fogok

– áll az egyik bejegyzésben. 

McGregor reagált a hatóságok vizsgálatára. X-bejegyzésében arról írt, hogy bűnbaknak akarják beállítani, amiért a kormány és a rendőrség nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. 

Ez azonban nem változtat a tényen, hogy a kormány elhibázott politikája miatt ártatlan gyermekek kerültek kórházba, miután egy őrült leszúrta őket. Szégyelljék magukat!

Borítókép: Conor McGregor (Fotó: Europress/AFP/Valerie Macron)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.