Csoportosan erőszakoltak meg migránsok egy svéd nőt a stockholmi kompon

Az ügyészség most örökre kitoloncolná az erőszaktevő migránsokat Svédországból.

2023. 11. 07. 13:09
null
Arrecife, 2023. október 12. Európába igyekvõ afrikai illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. október 11-én. A spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 39 migránst vett fedélzetére egy csónakból. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség örökre kitoloncolná Svédországból azt a két illegális iraki bevándorlót, akiket egy húszas évei elején járó svéd nő módszeres, csoportos megerőszakolásával vádolnak – írja a Ripost.

Az Akar Bajorani és Mazin Al-Sharash néven azonosított irakiak szeptember 10-én, egy Stockholm és Mariehamn város között közlekedő kompon követték el a bestiális bűncselekményt. Mindketten alkoholt és kokaint fogyasztottak a fedélzeten, majd amikor kellően jó hangulatba kerültek, egy véletlenszerűen kiválasztott lányt berángattak a folyosóról a kabinjukba. 

A lap szerint az áldozatot többször arcon és gyomorszájon ütötték, kitépték a haját, valamint leköpték és levizelték. Ezt követően mindketten megerőszakolták, majd feldugtak a nemi szervébe egy sörösdobozt. Miután az irakiak végeztek, a nőt egyszerűen kitették a kabinból, és mintha mi sem történt volna, folytatták az italozást.

A kompot üzemeltető cég szóvivője elmondta, hogy a bűncselekményt az áldozat jelentette a hajó személyzetének, így amikor kikötöttek Stockholmban, a két irakit azonnal őrizetbe vette a rendőrség.

Az ügyész szerint az elkövetők kihasználták, hogy az áldozat különösen kiszolgáltatott helyzetben volt a súlyos félelem miatt, valamint azért, mert szűk helyre volt bezárva, ahonnan esélye sem volt elmenekülni.

A vádlottak iraki állampolgárok, egyikük 2008-ban, Iránon, másikuk 2018 júniusában, a balkáni migrációs útvonalon keresztül jutott el Svédországba. A nemi erőszak mellett kábítószerrel való visszaéléssel vádolják őket. Az ügyben eljáró kerületi ügyész különösen kegyetlennek minősítette a nemi erőszakot, és azt kérte a bíróságtól, hogy örökre toloncolják ki az országból a vádlottakat.

Borítókép: Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén.
(Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.