Drog és nemi erőszak gyanúja: letartóztattak egy francia szenátort

A szenátornál házkutatást is tartottak, és találtak is egy csomag ecstasyt.

2023. 11. 17. 21:46
FRANCE - POLITICS - SUPERVISION OF HEALTH CENTERS AT THE FRENCH SENATE - FEBRUARY 14 2023
FRANCE-POLITICS-SUPERVISION OF HEALTH CENTERS AT THE FRENCH France, Paris, 2023-02-14. Speaking from the gallery of Joel Guerriau, member of the group Les Independants - Republique et Territoires. Proposed legislation: Supervision of health centers (including dental and ophthalmology centers). To control the drifts that have appeared in recent years in terms of cost of services and mutilation of patients. Senate, Public session, Tuesday 14 February 2023. Photograph by Amaury Cornu / Hans Lucas. France, Paris, 2023-02-14. Prise de parole depuis la tribune de Joel Guerriau, membre du groupe Les Independants - Republique et Territoires. Proposition de loi : Encadrement des centres de sante (notamment centres dentaires et d ophtalmologie). Pour encadrer les derives apparues ces dernieres annees en cout de prestations et mutilations des malades. Senat, Seance publique, Mardi 14 Fevrier 2023. Photographie de Amaury Cornu / Hans Lucas. (Photo by Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Europress/AFP/Amaury Cornu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség letartóztatott és kihallgatott egy liberális francia szenátort, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszak vagy szexuális zaklatás szándékával drogozott be egy parlamenti képviselőt.

A 66 éves Joël Guerriau-t, a a centrista Horizontok párt politikusát a héten tartóztatták le párizsi otthonában, ahol az irodájával együtt házkutatást is tartottak.

A francia ügyészség az AFP-vel azt közölte, hogy Guerriau-t, Loire-Atlantique szenátorát kihallgatták amiatt, hogy „a sértett tudta nélkül olyan anyagot juttatott be a személy szervezetébe, amely megváltoztathatja a belátását vagy a tetteinek irányítását. A gyanú szerint nemi erőszak vagy szexuális zaklatás elkövetése érdekében történhetett mindez”.

Az AFP jelentése szerint a rendőrségi feljelentést tevő nő a parlament alsóházának, a Nemzetgyűlésnek a tagja, de nem nevezték meg, és az ügyészség sem adott róla információt. A nő állítólag Guerriau otthonában lett rosszul, miután ivott egy pohárral. Az ügyészek szerint a nőnél végzett orvosi vizsgálatok ecstasy jelenlétét mutatták ki. 

A szenátor otthonában tartott házkutatás során pedig egy csomag ecstasyt találtak

 – jelentette az AFP.

Guerriau-t 2011-ben választották be a szenátusba, a külügyi, védelmi és fegyveres erők bizottságának alelnöke.

Ügyvédje, Rémi-Pierre Drai a következőket mondta: „Nagyon messze vagyunk attól, amely az első sajtócikkekből levezethető.” Majd kifakadt, hogy a vizsgálat egyes elemei megjelentek a francia médiában, és kijelentette, hogy „nem ad tájékoztatást az ügyről tiszteletből ügyfele és a panaszt benyújtó nő iránt.”

Borítókép: Joël Guerriau (Fotó: Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.