Durvul a Meloni elleni hangulat: „Allah sújtson le erre a nőre”

Afrikából üzennek az olasz miniszterelnöknek a migránsok.

2023. 11. 12. 17:55
Borítókép: Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője a kormányáról tartott bizalmi szavazás előtt a római parlament alsóházában 2022. október 25-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozódik az ellentét Olaszországban, ahol Giorgia Meloni miniszterelnök egyre keményebben váltja be választási ígéreteit a migráció megfékezésével kapcsolatban. A napokban az olasz hatóságok sikeresen kapcsoltak le egy olyan, Ingázó fedőnévre hallgató személyt, aki a lampedusai migránsáradatban több fordulót is tett, hogy embereket csempésszen a szigetre. Az Il Giornale olasz lap a következőket írja:

A narratíva ellenére, miszerint a migránsbárkákat vezető személyek csak kétségbeesett emberek, akiket a körülmények kényszerítenek erre a szerepre, tényszerű bizonyítékok vannak arra, hogy ezek olyan emberek, akik önként vállalják a szállítás vezetését. 

Az Ingázó többször és mindig más és más személyi adatokkal kért menekült státust Olaszországban, ahonnan a befogadóközpontokból visszaszökött Líbiába, hogy újabb csónaknyi embert szállítson át a kontinensre. Letartóztatása után azonosításra került valós személyazonossága, egy negyvenéves egyiptomi állampolgárról volt szó.

A keményebb intézkedések, letartóztatások visszhangja gyorsan terjed a Földközi-tenger túloldalára. Afrikában az illegális migránsok és az embercsempészek körében Meloni hivatalba lépése óta növekszik az aggodalom, hogy milyen nehezítő intézkedéseket vezet majd be kormányával, amelyek akadályozzák majd a migrációt. 

A közösségi médiában olyan üzenetek lepték el Meloni bejegyzéseit, hogy „Allah sújtson le erre a nőre” vagy, hogy „senki sem avatkozhat bele Isten katonáinak sorsába”.

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.