Kázmér 2024. március 4.
logo

Élve eltemetve: több mint fél hónap után szabadulhatnak az indiai munkások + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.28. 17:00 2023.11.28. 17:06
Élve eltemetve: több mint fél hónap után szabadulhatnak az indiai munkások + videó

A mentőosztagok megtalálták a tizenhét nappal ezelőtt Indiában, a Himalájánál egy beomlott alagútban rekedt negyvenegy munkást – közölték helyi tisztségviselők.

Az Uttarakhand államban lévő 4,5 kilométeres alagútnál november 12-én történt a baleset. A nyilatkozók szerint néhány órát vesz még igénybe az újabb művelet, amelyben 

egyesével, kerekes hordágyakon kihúzzák az embereket egy 90 centiméter átmérőjű csövön keresztül. 

A csövet át kell tolni a furaton, a törmelékeket el kell takarítani belőle, majd a mentők átmászhatnak rajta, és elkezdhetik kihozni a munkásokat – derült ki a tájékoztatásból.

Kedden az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, közben pedig mentőautók érkeztek, hogy elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.

Az alagút a 1,5 milliárd dolláros Csar Dham autópálya része, amely Narendra Modi miniszterelnök egyik legambiciózusabb projektje, amellyel célja összekötni a négy nagy hindu zarándokhelyet egy 890 kilométer hosszú úthálózattal.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok eddig egy kisebb átmérőjű csövön juttattak élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bent rekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.

A hatóságok nem közölték, hogy pontosan mi okozta az omlást, de a régióban gyakoriak a földcsuszamlások, a földrengések és az árvizek.

Borítókép: Uttarkasi, 2023. november 15. Az utarakhandi katasztrófavédelemi erők, az SDRF felvételén mentőegységek dolgoznak egy épülő autóalagút beomlott szakaszán az észak-indiai Uttarakhand állam Nepállal határos hegyvidéki térségében, Uttarkasi városnál 2023. november 14-én, két nappal az omlás után (Fotó: MTI/AP/SDRF)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.