„Ez mind a Hamász hibája!” – elegük van a palesztinoknak a terroristákból + videó

Rengeteg a háborúban a civil áldozat, mert a dzsihadisták nem engedik az evakuálásra kijelölt övezet elhagyását.

2023. 11. 02. 7:46
null
Gázai övezet, 2023. október 27. Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2023. október 27-én. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szerint az október 7-én kitört háború kezdete óta nem volt példa ilyen hevességû "levegõbõl, szárazföldrõl és tengerrõl" intézett csapásra. MTI/AP/Abed Haled Fotó: Abed Haled
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több hír és videó lát napvilágot arról, hogy a palesztinoknak elegük van a Hamászból. A terrorszervezet élő pajzsként használja a civileket, ennek következtében pedig rengetegen meghalnak a heves harcokban. Arra is fény derült a gázai lakosok vallomásából és az Izraeli Védelmi Erők által közzétett felvételekből, hogy a terroristák egész egyszerűen nem engedik meg a civil lakosságnak, hogy elhagyják az evakuálásra kijelölt helyeket. 

Az X közösségi oldalon közétettek egy olyan videót, amelyen az látható, hogy egy palesztin anya sír a támadásban meghalt fiáért Gázában. A tragikus veszteséget szenvedett anya kijelentette, hogy mindez a Hamász miatt történt.

Korábban lapunk beszámolt arról, hogy Moszab Hasszán Juszef, más néven a „Zöld Herceg”, a Hamász alapítójának fia Piers Morgan brit újságíró műsorában adott interjút, ahol felszólalt terrorszervezet és a nyugati támogatóik ellen. Az interjú során Juszef elmondta, hogy hogyan is nőt fel egy Hamász-vezér fiaként. Elárulta, hogy bebörtönözték és besúgónak állították be, majd pedig Izrael szószólója lett. 

Mint fogalmazott, a Hamász nyíltan vállalt célja a szervezet megalakulása óta az, hogy megsemmisítse Izraelt, a szervezet el akarja pusztítani Izraelt.

– Elég a vérontásból és elég a részvét azoktól, akiket igazán nem is érdekel. Ők csak fotelharcosok, megrohamozzák a világ fővárosait azt skandálva, hogy: Szabad Palesztina! Szabad Palesztina! Azt sem tudják, mi a fene Palesztina! Én palesztin vagyok! Én pedig azt mondom: elég a Hamászból! – fogalmazott indulatosan.

Nem akarunk palesztin államot, én sem akarok palesztin államot. A palesztin gyerekeknek szükségük van oktatásra, biztonságra, életre. Ez kell nekik, ez a fontos. Nincs szükségük egy másik korrupt arab rezsimre

− jelentette ki, hozzátéve, hogy a Hamászt el fogják távolítani a hatalomból

Az mára már nyilvánvalóvá vált, hogy a Hamász számára a gázai civilek millió semmit sem jelentenek. A Hamász-terroristák által követett stratégia ezt teljes egészében alátámasztja, ugyanis a dzsihadisták a polgári épületek közé telepítik az állásaikat. Főként mecsetek, iskolák és kórházak épületeit használják a szövevényes alagútrendszer segítségével. 

A becslések szerint a Hamász mintegy 300 kilométer hosszú alagúthálózatot épített ki a nyugati segélyekből. Az izraeli hadsereg közleménye szerint legalább harminc ilyen alagutat térképeztek fel.

Hogy mennyire nem számít a civilek élete a Hamásznak, azt jól mutatja a szervezet politikai frakciójának egyik vezetője, Gázi Hamád nemrégiben napvilágot látott interjúja is. Hamád egy libanoni televíziónak úgy fogalmazott, újra megismételnék az október 7-i támadást, egészen addig, amíg Izraelt el nem törlik a Föld színéről. 

Büszkék vagyunk arra, hogy feláldozzuk mártírjainkat

– jelentette ki a vezető. Hozzátette: „nem akartak civileket bántani, de komplikációk léptek fel a terepen”.

Borítókép: Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2023. október 27-én (Fotó: MTI/AP/Abed Haled)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.