Háború: föld alól felbukkanó Hamász-terroristák, másodpercek alatt megsemmisülő harcjárművek + videók

A Hamász felvételeket osztott meg az izralei katonákkal folytatott harcokról.

2023. 11. 02. 7:05
null
Észak-Izrael, 2023. október 30. Izraeli harckocsizók Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 30-án. Feszült a helyzet a két ország között, miután a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban megindult a teljes körű izraeli szárazföldi offenzíva a Gázai övezetbe. Egyes jelentések szerint az izraeli erőknek sikerült elvágniuk a térség északi és a déli részét egymástól, valamint bekerítették Gázavárost. A beszámolók heves harcokról írnak a Hamász terroristái és az izraeli hadsereg (IDF) katonái között. Az IDF szerdai közleménye szerint eddig 15 izraeli katona vesztette életét a harcokban.

Azt már az offenzíva megindulása előtt sejteni lehetett, hogy az IDF-nek nem lesz könnyű dolga. 

A Gázai övezet alatt 500 kilométer hosszú, többszintes alagútrendszert épített ki a terrorszervezet, amelyeket a védekezés során kifejezetten hatékonyan tudnak használni a meglepetésszerű rajtaütések végrehajtásakor – ahogy ez az alábbi videók egyikén jól látszik. 

Emellett a városi hadviselés során nem számít annyit a technológiai és számbeli fölény, mint a nyílt terepen, már pedig a Hamász harcosai városi harcokra készülnek. A második felvétel remekül bemutatja, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük a városokba benyomuló izraeli szárazföldi egységeknek. A videón egy izraeli harcjármű manőverezik a keskeny utcákon, mielőtt a másodperc tört része alatt megsemmisítenék. 

 

Borítókép: Izraeli harckocsizók Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 30-án (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.