Felkavaró részleteket árultak el a túlélők a Hamász kegyetlenségéről

Rengeteg nemi erőszakot követtek el a Hamász terroristái.

Forrás: CNN2023. 11. 20. 17:46
null
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hatóság folyamatosan vizsgálja a Hamász terrorszervezet által október 7-én elkövetett bűncselekményeket. Ehhez tanúvallomásokat, a terroristáktól szerzett videó- és képi bizonyítékokat is begyűjtöttek, valamint gyanúsítottak hallgatnak ki. 

Sok szó esik arról, hogy milyen kegyetlenségeket hajtottak végre a fegyveresek Izraelben, ilyen például a nemi erőszak. A szemtanúk állítása szerint a terroristák nőket és kislányokat is bántalmaztak szexuálisan mielőtt megkínozták és megölték volna őket.

A hatóságok több mint ezer embert hallgattak már ki és több mint hatvanezer videóklipet gyűjtöttek be a támadásokkal kapcsolatban. A Héber Egyetem emberi jogi szakértője, Cochav Elkayam-Levy arról beszélt, hogy 

soha nem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi történt, mert a legtöbbjüket, akiket bántalmaztak, meg is ölték. 

Az izraeli hatóság elismeri, hogy a nyomozás még hosszú hónapokig eltarthat, és az sem biztos, hogy tudnak majd büntetőeljárásokat indítani a Hamász terroristái ellen.

Megdöbbentő részleteket hoztak ugyanakkor ismét nyilvánosságra, milyen hátborzongató kegyetlenséggel bántak az emberekkel a terroristák. 

Egy, a Nova fesztivált túlélő nő elmondta, hogy látta, ahogy elkapnak egy fiatal nőt a terroristák, akit először megerőszakolt egy férfi, aki továbbadta egy másiknak, majd ez a férfi levágta a nő mellét, amit odadobott a többi fegyveresnek, végül pedig agyonlőtte a nőt.

Rami Shmuel, a Nova fesztivál szervezője is mondott részleteket, ő meztelen női áldozatokat látott, akiket egyértelműen szexuálisan bántalmaztak mielőtt meghaltak.

Egy másik esetben egy mentőápoló mondta el, hogy milyen embertelen dolgokat látott egy kibucban, miközben túlélők után kutatott. Talált két tinédzser lányt, mind a ketten halottak voltak már, az egyiket a padlón fekve bántalmazhattak és erőszakolhattak meg, míg a másikat az ágyon fekve bántották.

Borítókép: Helyszíni képriport a kibucból, ahol vérfürdőt rendezett a Hamász (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.