Brutális felvételeken Gázaváros ostroma + videó

Az izraeli hadsereg és a Hamász is felvételeket tett közzé a városi hadviselés kegyetlen valóságáról.

2023. 11. 19. 16:00
null
Szderót, 2023. november 17. Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északi részére a dél-izraeli Szderótból fotózva 2023. november 17-én.A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg (IDF) és a Hamász palesztin terrorszervezet által közölt videókon jól látszik az, amiről a szakértők a szárazföldi offenzíva előtt sokat beszéltek: a városi hadviselés lassú, könyörtelen jellege. Az IDF egységei mélyen benyomultak Gázavárosba, ahol a felvették a harcot a védekező Hamász-harcosokkal, valamint műveleteket hajtottak végre a hírhedt gázai alagútrendszer egyes részeiben is. 

A szárazföldi csapatok Gázavároson keresztül harcoltak, és alagutakat robbantottak fel. A Hamász és az izraeli erők által közzétett felvételeken újabb csatákat mutatnak be az utcákon, miközben a terroristák megpróbálták megállítani az izraeli előrenyomulást. Az IDF az észak-gázai hadműveleteinek végéhez közeledik, és ezt követően várhatóan a terület déli részére vonul.

Borítókép: Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északi részére (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.