Alex Soros az EU nevében tárgyalt Ukrajnában? – Hidvéghi Balázs magyarázatot vár Brüsszeltől

Nincs rendben, hogy egy senki által meg nem választott amerikai tárgyal uniós tagságról, jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.

2023. 11. 17. 16:34
HIDVÉGHI Balázs
Budapest, 2020. december 16. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje sajtótájékoztatót tart a Képviselõi Irodaházban 2020. december 16-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő reagált arra, hogy Alex Soros nemrég Ukrajnában tárgyalt ukrán tisztviselőkkel Ukrajna európai uniós csatlakozásáról.

A magyar képviselő kifejtette, hogy az „míg az ukránok mögött ukrán, addig Alex Soros mögött európai uniós zászló volt amivel azt a látszatot keltették, hogy az EU nevében tárgyalt, ilyen se volt még” − mondta Hidvéghi.

Tudjuk, hogy Soroséknak sok szövetségese van Brüsszelben és pénzügyi érdekük fűződik Ukrajna EU-csatlakozásához a befektetéseik miatt − folytatta a képviselő.

 Azonban az még sincs rendben, hogy egy senki által meg nem választott amerikai üzletember tárgyaljon ukrajnai kormánytagokkal az uniós tagságról

 − emelte ki Hidvéghi Balázs. Éppen ezért a Fidesz írásbeli kérdéssel fordul az Európai Bizottsághoz ebben az ügyben − fűzte hozzá.

Brüsszelnek tisztáznia kell ezt, főleg annak fényében, hogy a bizottság tagjai rendszeresen egyeztetnek a Soros-hálózat új vezetőjével.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Alexander Soros, a Soros-birodalom új politikai és pénzügyi vezetője november elején tett kétnapos látogatást Ukrajnában, ahol találkozott a nemzeti parlament tagjaival is. Egyes képeken azt lehet sejteni, hogy Alexander Soros nem csak saját magát vagy hálózatát képviseli, ugyanis feltűnik mögötte az Európai Unió lobogója, ami arra utalhat, hogy Soros György fia Ukrajna uniós csatlakozását készítheti elő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.