Így dolgoznak a női katonák, akik több tucat terroristával végeztek + videó

A fiatal parancsnokok két közösséget mentettek meg a palesztin–izraeli háború kirobbanásakor, most bemutatták a történetüket.

2023. 11. 26. 9:42
null
Dél-Izrael, 2023. november 24. Izraeli katonák egy dél-izraeli gyülekezési ponton, a Gázai övezet határának térségében 2023. november 24-én, miután életbe lépett a négynapos tûzszünet Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajtott végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Tsafrir Abayov Fotó: Tsafrir Abayov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) kötelékében nagyon sok női katona szolgál, általában oktatóként vagy logisztikai szerepkörben. Mindazonáltal egyre többen vannak a harci egységekben is, beleértve a gyalogságot, a páncéloshadtestet és a légierőt. A palesztin–izraeli háború kirobbanásakor is nagyon fontos szerep jutott nekik.

Izraeli nők, akik parancsnokként szolgálnak az IDF kötelékében a páncéloshadtestnél, két közösséget mentettek meg a Hamász október 7-i támadása során – a történetüket most az izraeli televízió mesélte el.

Az említett katonák még csak a húszas éveikben járnak, azonban az október eleji támadás során a Hamász több tucat terroristáját sikerült kiiktatniuk vagy menekülésre kényszeríteniük.

Borítókép: Izraeli katonák egy dél-izraeli gyülekezési ponton, a Gázai övezet határának térségében 2023. november 24-én.(Fotó MTI/AP/Tsafrir Abayov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.