Iskolákat is evakuáltak Brüsszelben egy bombariadó miatt

Sajtóinformációk szerint két iskolát is evakuálni kellett a belga fővárosban és annak közvetlen közelében.

2023. 11. 10. 10:59
Borítókép: A helyszínt biztosítják rendőrök Brüsszelben 2022. november 10-én, miután egy férfi késsel rendőrökre támadt, és egyet megölt, kettőt megsebesített, mielőtt lőfegyverrel ártalmatlanná tették. A hatóságok feltételezik, hogy terrorhátterű a támadás. (Fotó: MTI/AP/Sylvain Plazy)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga sajtóorgánumok beszámolói szerint két oktatási intézményt is ki kellett üríteni péntek reggel, miután támadással fenyegették meg őket. A Schaerbeekben található Roi Baudouin College épületéből a reggeli órákban mindenkit evakuálni kellett, a gyermekek szüleit pedig értesítették az esetről. Az RTL Info közlése szerint a gyerekeket a szemközti parkolóba evakuálták, a szülők e-mailt kaptak az intézménytől, amelyben megerősítették a bombafenyegetést. 

A diákok nem mentek be az iskolába, és biztonságban vannak tanáraikkal, a rendőrség felügyeli őket

– áll az intézmény által kiadott sajtóközleményben. Az épületek ellenőrzése folyamatban van.

Mindeközben a Brüsszel mellett található waterlooi Berlaymont iskolaközpontba pénteken reggel 7 óra körül szintén bombariadót jelentettek. Az információt nem sokkal később a hatóságok is megerősítették.

Sajtóinformációk szerint a bombafenyegetés e-mailben érkezett az iskola vezetéséhez, akik elővigyázatosságból a már a helyszínen tartózkodó diákokat és alkalmazottakat evakuálták az épületből, és biztonságba helyezték őket az intézmény közelében található sportcsarnokban.

Később pedig idehozták azokat a diákokat is, akik iskolabuszokkal érkeztek volna az intézményben, majd pedig arra kérték a szülőket, hogy vigyék haza a gyermekeiket, ugyanis a mai napon a fenyegetés miatt a tanítás elmarad.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szintén bombariadó miatt ürítették ki az Európai Parlament épületénél található Leopold parkot is Brüsszelben. 

Fotó: Manninger Miksa

A Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának közlése szerint a parkból a rendőrök előzetes figyelmeztetés nélkül kezdték el evakuálni az embereket, majd pedig őrt állítottak a közösségi tér összes bejáratához. 

 

Borítókép: A helyszínt biztosítják rendőrök Brüsszelben (Fotó: MTI/AP/Sylvain Plazy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.