Joe Biden egy tollvonással megelőzte a harmadik világháborút

Legkorábban esetleg január elején lehet újra tárgyalni az Ukrajnának küldendő segélyekről.

2023. 11. 17. 11:56
BIDEN, Joe
San Francisco, 2023. november 17. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés, az APEC csúcstalálkozóján San Franciscóban 2023. november 16-án. A 21 országot tömörítõ APEC vezetõinek 30. csúcstalálkozóját november 14. és 17. között rendezik az amerikai nagyvárosban. MTI/AP/Godofredo A. Vásquez Fotó: Godofredo A. Vásquez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház hivatalos oldalán jelent meg egy közlemény, amiben arról számolnak be, hogy az Amerikai Egyesült Államok idén már biztosan nem küld pénzügyi segélyt sem Ukrajnának, sem pedig Izraelnek. Ugyanis 

Joe Biden amerikai elnök aláírta az a törvényt, amivel befagyasztják a támogatások küldését.

A törvény értelmében legkorábban egy újabb Ukrajnának küldendő pénzügyi csomagról csak január elején kezdődhet el egy tárgyalás.

Joe Biden amerikai elnök október végén döntött úgy, hogy nehéz helyzetbe hozná a republikánus törvényhozókat, akik nem akarják tovább finanszírozni az ukrajnai háborút. Az elnök akkor egy televíziós beszédet intézett az amerikai néphez, amelyen újabb milliárdokat kért a háború folytatásához, ám most úgy, hogy a két országnak küldendő támogatást összemosta volna egy törvénybe, Ukrajnának hatvan-, Izraelnek pedig 14 millió dollárt küldtek volna.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés, az APEC csúcstalálkozóján San Franciscóban 2023. november 16-án (Fotó: MTI/AP/Godofredo A. Vásquez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.