Kitiltanák a palesztinokat az Egyesült Államokból

Nem mindennapi törvényjavaslattal álltak elő a republikánusok.

2023. 11. 04. 9:01
null
New York, 2023. október 13. Palesztinok támogatói tüntetnek a New York-i Columbia Egyetemen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1500 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Yuki Iwamura Fotó: Yuki Iwamura
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ryan Zinke republikánus képviselő egy olyan törvényjavaslattal állt elő, amely megtiltaná, hogy a palesztin állampolgárok belépjenek az Egyesült Államok területére – számolt be többek közt a Daily Beast amerikai hírportál. A tervezet szerint azokat, akik idén október elseje után érkeztek az országba, kitiltanák. 

Ugyanannyira nem bízom a Biden-adminisztrációban, mint a Palesztin Hatóságban, ha az országba érkezők átvilágításáról van szó

− érvelt javaslata mellett Zinke. A képviselő szerint a tervezet célja, hogy megakadályozza, hogy a palesztin terroristák visszaélhessenek az amerikai bevándorlási rendszer hiányosságaival. 

Ez a törvényjavaslat megvédené Amerikát

húzta alá Zinke. 

A javaslatot többek közt olyan republikánusok támogatják, mint Marjorie Taylor Greene vagy éppen Andy Biggs, a radikális jobboldali Szabadság frakció egyik vezetője. 

Az Egyesült Államokban – akárcsak Európa-szerte – október 7. óta fellángolt az antiszemitizmus. Több nagyvárosban tartottak tömeges tüntetéseket Palesztina és a Hamász mellett kiállva, valamint az egyetemeken a zsidó diákokat érő támadásokról számolnak be. A Yale Egyetem újsága például cenzúrázza az olyan gondolatokat, melyek elítélik a Hamászt, de olyanról is hallani, hogy egyes professzorok bónusz krediteket ajánlottak azoknak a diákoknak, akik hamászpárti tüntetéseken vesznek részt. 

Borítókép: Palesztinok támogatói tüntetnek a New York-i Columbia Egyetemen 2023. október 12-én (Fotó: MTI/AP/Yuki Iwamura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.