Megvan a magyar EU-elnökség legfőbb célja

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter Bécsben tárgyalt.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétoldalú egyeztetést folytatott kedden Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter Bécsben az illegális migrációról, az Európai Unió (EU) bővítéséről, az EU versenyképességének erősítéséről és a közel-keleti helyzetről Karoline Edstadlerrel, Ausztria európai uniós és alkotmányügyi kancelláriaminiszterével. Az egyeztetést követő sajtótájékoztatón Bóka János elmondta, hogy 

az EU versenyképessége a magyar elnökség programjának is meghatározó prioritása lesz. 

Minden más prioritást ebből a központi célkitűzésből kívánnak levezetni, és ebben a törekvésben Ausztriában megbízható partnerre találtak – emelte ki.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az EU bővítésénél a nyugat-balkáni országokat tekintve a magyar álláspont mindig is egyértelmű volt. – Ha az EU feleannyira találékony lenne a tekintetben, hogyan lehet a folyamatot felgyorsítani, mint amennyire találékony a tekintetben, hogyan lassítsa le, ezek a nyugat-balkáni államok már rég az EU tagjai lennének – mondta. Hozzátette: Ukrajna csatlakozása kapcsán a magyar álláspont abból indul ki, hogy döntéshozatal előtt stratégiai vitát kell folytatni, amelynek nyíltnak és őszintének kell lennie.

Borítókép: Az Európai Unió zászlaja (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.