Meghalt Donald Trump testvére

Meghalt Donald Trump idősebb testvére, Maryanne Trump Barry volt szövetségi bíró − közölte New York város rendőrsége.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 6:47
TRUMP, Donald
Arlington, 2023. augusztus 3. Donald Trump volt amerikai elnök kiszáll repülõgépébõl az arlingtoni Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülõtéren 2023. augusztus 3-án, amikor vádismertetésre meg kell jelennie a washingtoni szövetségi bíróságon. A volt elnököt többek között az Egyesült Államok rovására bûnszövetkezetben elkövetett csalással és hivatalos eljárás akadályozásával vádolják a 2020-as elnökválasztás utáni hatalomátadással kapcsolatban. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 86 éves jogász holttestét hétfőn lakásában, New York belvárosában találták meg, halálának okát egyelőre vizsgálják − áll a hatósági tájékoztatóban.

Maryanne Trump Barry 2019-ben vonult vissza, mint a szövetségi fellebbezési bíróság bírája. A jogász a hetvenes években helyettes ügyész volt, majd a 80-as években Ronald Reagan elnök nevezte ki szövetségi bíróvá, a 90-es években pedig Bill Clinton elnök a szövetségi fellebbezési bíróság tagjává jelölte.

Testvérét Donald Trump 2016-ban nagyra értékelt, tiszteletre méltó bíróként jellemezte, ugyanakkor kijelentette, hogy közéleti kérdéseket illetően nem értenek egyet.

Donald Trump legidősebb fia, Donald Trump Jr. hétfőn „kemény napnak mondta” maga és családja számára a nagynénje elvesztését, akinek fiával, unokatestvérével jó barátságot ápol. Donald Trump fia hétfőn a védelem tanújaként jelent meg az édesapja, testvére és ellene indult polgári per tárgyalásán New Yorkban, ami a Trump-vállalkozások jövőjéről is dönthet.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.