Megható felvételek a kiszabadult izraeli túszok családtagjaitól

A közösségi oldalakon osztják meg örömüket a hozzátartozók.

2023. 11. 25. 14:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász palesztin terrorszervezet túszai közül pénteken kiszabadult izraeliek családtagjai a közösségi oldalakon is megosztották az újratalálkozás megható pillanatait, és ezekben a bejegyzésekben a még mindig fogva tartottak szabadon bocsátását követelik. Carmit Palty Katzir, a kiszabadult túsz, Hanna Katzir lánya a Facebookon azt írta:

Édesanyám, a hős, végre velünk van! Csodálatos érzés, de annyi mindent kell megemésztenie.

Egy másik posztból az is kiderült, hogy Hanna évekig dolgozott dajkaként a kibucban, ahonnan elrabolták, férjét pedig meggyilkolták a Hamász terroristái.

Egy másik kiszabadult túsz, Yaffa Adar menye, Adriana is feltöltött a Facebook-oldalára néhány fotót a találkozásról. Azt írta:

Itt van! Yaffa nagymama itt van! Egészséges! Köszönöm mindenkinek Izraelben! Köszönöm mindenkinek, aki végigment velünk ezen az úton, köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket!

A bejegyzésből azonban az is kiderül, hogy az asszony unokája, Tamir még mindig Gázában raboskodik.

Az alábbi megható videón pedig az látható, ahogy egy kisfiú meglátja rég nem látott apját a kórház folyosóján, majd a karjaiba rohan.

Az Asher család 49 nap után újra egyesült, miután az anyát és lányait szabadon engedték.

Yoni Katz Asher, aki 49 napot töltött egyedül a lányai és a felesége nélkül, miután elrabolták őket a Hamász terroristái, most végre újra a családjával lehet.

A 78 éves Margalit Mozes egy ráktúlélő, aki cukorbetegségben szenved. Október 7-én a Hamász terroristái elrabolták, miközben meggyilkolták szomszédait. Tegnap kiszabadult a fogságból, és újra a családjával lehetett, a férjét azonban még mindig túszként tartják fogva Gázában.

Nemrég Izrael megkapta annak a 14 túsznak listáját, akiket várhatóan a nap folyamán engednek szabadon.

Borítókép: Yaffa Adar, a Hamász palesztin terrorszervezet fogságából szabadult asszony a kórházban találkozik a fiával (Forrás: Facebook/Adriana Adar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.