Palesztinpárti tüntetők némították el a svéd miniszterelnököt + videó

Többek között azt skandálták, vér tapad a miniszterelnök kezéhez, illetve hogy tömeggyilkos.

2023. 11. 23. 16:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választókkal találkozott Ulf Kristersson mérsékeltpárti miniszterelnök és Elisabeth Svantesson pénzügyminiszter Göteborgban egy bárban. A helyszín előtt körülbelül kétszáz palesztinpárti tüntető gyülekezett, de a rendezvényen is elvegyültek közülük. A benti eseményen akkor kezdett elmérgesedni a helyzet, amikor a téma az izraeli–palesztin háborúra terelődött. 

A jelenlévők közül többen számonkérték a miniszterelnököt, miért nem ítéli el Izraelt, majd egyre agresszívabban léptek fel, durván becsmérelték Kristerssont és a svéd kormányt, valamint antiszemita kijelentéseket tettek. 

Többek között azt skandálták, vér tapad a miniszterelnök kezéhez, illetve hogy tömeggyilkos. 

 

Eleinte a miniszterelnök törekedett arra, hogy párbeszédet folytasson az egyre dühösebb kisebbséggel, majd közölte, hogy nem tudja elfogadni, hogy Svédországban antiszemita megnyilvánulások teret kapjanak, majd a tervezettnél jóval hamarabb távozott a helyszínről. 

A rendőrség nyolc embert vett őrizetbe garázdaság miatt. 

A találkozó után a miniszterelnök sajtótitkára igyekezett elbagatellizálni a svéd köztévének a történeteket, úgy nyilatkozott Susan Vo Bergquist, hogy nem félbeszakadt az esemény, hanem csak maradtak megválaszolatlan kérdések. 

Ulf Kristersson később a közösségi médiában azt írta, hogy szomorú, hogy ez történt, és politikai szabotőröknek nevezte a randalírozókat. 

Nem hódolunk meg az agresszív hangoskodók előtt 

– zárta bejegyzését a svéd miniszterelnök.

Borítókép: Ulf Kristersson (Forrás: X / Ulf Kristersson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.