időjárás -3°C Judit 2023. december 10.
logo

Soros György szétverné Nagy-Britanniát

Magyar Nemzet
2023.11.20. 19:10 2023.11.20. 19:28
Soros György szétverné Nagy-Britanniát

Egyes brit információk szerint a Soros György által irányított Nyílt Társadalom Alapítványok bekapcsolódott a Skócia függetlenségét elősegítő „Break Up Britain” azaz „Szakítsuk szét Britanniát” kezdeményezésbe.

A brit portál arról számol be, hogy az ellentmondásos milliárdos soha nem titkolta a Brexithez nagyon kritikus hozzáállását, és 

támogatja Humza Yousaf, a Skót Nemzeti Párt vezetőjének, Skócia miniszterelnökének legújabb kezdeményezését, amely a skótok körében kívánja népszerűsíteni az ötletet, miszerint szakadjanak el Nagy-Britanniától.

A szélső baloldalinak és Brexit-ellenesnek tartott Soros-alapítvány nemrég egy erről szóló konferencián népszerűsítette a célt, miszerint Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország évszázados unióját szét kell verni.

Mint írják,

a demokráciánkra a legnagyobb veszélyt a status quo jelenti. Az egykor fojtogató, de stabil brit konszenzust felváltotta az egyre inkább tekintélyelvű állam, amely koordinálja a bevándorlást, a munkásmozgalmat és a tiltakozás jogát. Eközben Skócia kényszerszövetség csapdájába esik, Wales nagyobb autonómiára törekszik, Észak-Írország pedig túsz az egész helyzetben.

Annak ellenére, hogy a skótok többsége megingathatatlanul támogatja hazájuk Egyesült Királyságban maradását, a skót miniszterelnök továbbra is dolgozik egy független Skócián, hogy vissza tudjanak térni az Európai Unióba.

A vitatott konferencia számos kritikus megjegyzést váltott ki politikusoktól és a brit közélet képviselőitől, akik felháborodtak Soros részvétele miatt a Nagy-Britannia feldarabolását célzó kampányban. 

Marco Longhi konzervatív politikus szerint

Sorosnak távol kell tartania az orrát a brit politikától.

Majd hozzátette, hogy a nép szabad akarata az urnáknál nyilvánul meg, és ezt túl könnyen elfelejtik egyesek.

Lee Anderson konzervatív képviselő megjegyezte, hogy csak a vendéglistára nézve mindent elárul, amit erről az eseményről tudni kell.

A Daily Express honlapja felidézte Soros György néhány kezdeményezését, aki hosszú évek óta próbálja megvalósítani globalista programját az 1992-ben devizaspekulációból megszerzett vagyonából, mint írják, „végül is ő az az ember, aki kishíján csődbe vitte a Bank of Englandet”.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.