Szijjártó Péter: A NATO tartsa be ígéretét!

A külgazdasági és külügyminiszter a védelmi szövetség külügyminisztereinek tanácsülésén vesz részt.

2023. 11. 28. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, magyarok speciális földrajzi helyzetben vagyunk, hiszen keletről a háborútól szenvedő Ukrajna, délről pedig Európa legforgalmasabb migrációs útvonala határol minket – írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a NATO külügyminiszteri tanácsülésére érkezve úgy fogalmazott: elvárásunk, hogy a NATO ragaszkodjon korábbi döntéséhez, amely úgy szól, hogy mindent meg kell tennünk a közvetlen NATO–orosz konfrontáció elkerülése érdekében.

Mindenképpen el kell kerülnünk azt is, hogy a NATO hadviselő féllé váljon

– szögezte le. 

Szijjártó Péter szerint emellett a védelmi szövetségnek fokoznia kell a terrorellenes tevékenységét, és segítenie kell a stabilitás fenntartását Európa déli szomszédságában. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.