Több száz tonnás segélyszállítmány érkezett a Gázai övezetbe

Egy nap alatt 26, humanitárius segélyt szállító teherautó kelt át a rafahi átkelőhelyen.

Forrás: MTI2023. 11. 18. 7:02
null
Rafah, 2023. november 3. Segélyszállítmány érkezik a Gázai övezetbe az egyiptomi határnál levõ rafahi átkelõn át 2023. november 2-án, amikor 102 humanitárius segélyt szállító teherautó jutott be az izraeli erõk által ostromlott palesztin övezetetbe. A háború október 7-i kezdete óta 374 segélyszállító teherautó jutott be a Gázai övezetbe az egyetlen, nem Izraellel közös határátkelõjén keresztül, üzemanyagot azonban nem enged bevinni az övezetbe Izrael. Üzemanyag nélkül az aggregátorok nem tudnak áramot termelni a kórházaknak, és a tengervíz sótalanítását végzõ berendezések sem tudnak ivóvizet elõállítani a 2,2 milliós lélekszámú földsáv lakossága számára. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élelmiszerrel, orvosi felszerelésekkel, vízzel és alapvető szükségleti cikkekkel megrakott 26 humanitárius segélyt szállító teherautó érkezett a Gázai övezetbe pénteken 24 óra alatt a rafahi átkelőn át.

Az izraeli kormányzati tevékenységek koordinációs hivatala a palesztin területeken az X (korábban Twitter) közösségi oldalán arról számolt be, hogy 12 teherautó 330 tonna élelmiszert, tíz teherautó 200 tonna orvosi felszerelést, három teherautó 60 tonnányi vizet, egy teherautó pedig az átmeneti szállások megszervezéséhez szükséges eszközöket szállított.

A humanitárius segélyek szállítása a Gázai övezetbe október 21-én kezdődött, két héttel a közel-keleti konfliktus kiéleződésének kezdete után.

Borítókép: Illusztráció. Segélyszállítmány érkezik a Gázai övezetbe az egyiptomi határnál levő rafahi átkelőn át 2023. november 2-án (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.