Tolvajok törték fel a Joe Biden unokájára vigyázó titkosügynökök szolgálati terepjáróját

Fegyvert használtak a Joe Biden unokájának biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálati ügynökök washingtoni idő szerint vasárnap éjfélkor, amikor ismeretlenek megpróbálták feltörni járművüket.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 8:48
BIDEN, Joe
Washington, 2023. szeptember 25. Joe Biden amerikai elnök a csendes-óceáni szigetországok és az Egyesült Államok csúcstalálkozóján a washingtoni Fehér Házba 2023. szeptember 25-én. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság közleménye szerint három ember törte be a kormányzati terepjáró ablakát az Egyesült Államok fővárosának elitnegyedében, Georgetownban, amire reagálva az egyik ügynök rálőtt a feltételezett tettesekre. A titkosszolgálat hivatalos tájékoztatója szerint a lövedék vélhetően senkit nem talált el. A három támadó autóval menekült el a helyszínről, változatlanul tart a nyomozás.

A titkosszolgálat emberei Naomi Bident, Joe Biden elnök unokáját kísérték, amikor a rablási kísérlet történt.

A médiabeszámolók szerint az eset rávilágított a közbiztonság romlására az Egyesült Államok fővárosában. A rendőrségi statisztika szerint Washington területén idén már 750 autórablás történt, amikor a tulajdonos szeme láttára, esetenként a sofőrt kirángatva vitték el a járművet, míg a klasszikus autólopások száma meghaladta a 6000-et. Nagy figyelmet kapott októberben, amikor a Capitolium közelében három fegyveres Henry Cuellar texasi képviselő autóját rabolta el. (A politikusnak nem esett baja a bűncselekményben.)

Az összesített bűnözési statisztika szerint az amerikai fővárosban idén eddig 40 százalékkal volt magasabb a bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.