A mexikói földművesek szembeszálltak a drogkartellel

Tizennégy embert raboltak el a drogkartell tagjai, Mexikó nem tudja féken tartani a szervezett bűnözést.

Forrás: The Guardian2023. 12. 28. 21:38
null
A female paratrooper of the Mexican Army looks up at the sky moments before her jump at the Santa Lucia Air Base in Tecamac, in the State of Mexico, on July 28, 2011. Twenty-two years after the last generation of female paratroopers garaduated, a new batch of 71 female soldiers are making their first jump. AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mexikói szervezett bűnözést továbbra sem tudja féken tartani se a mexikói rendőrség, se a katonaság. Friss hír, hogy az egyik faluban, Texcaltitlánban, nem messze a fővárostól a Familia Michoacana banda tagjai a szokásos módon védelmi pénzt akartak szedni a telepesektől, akik azonban fellázadtak ez ellen – adja hírül a The Guardian. 

A helyiek megöltek nyolc bandatagot, akik bosszúból elraboltak 14 helybéli állampolgárt, akiket zsarolásra akarnak felhasználni társaik szabadon engedése fejében. José Luis Cervantes, Mexikó állam főügyésze azt nyilatkozta, hogy  

a lakosok önvédelemből öltek, ezért nem kell retorzióra számítaniuk.

A drogkartellek a legbrutálisabb módszereket használják a lakossággal szemben, hogy védelmi pénzt és váltságdíjat zsaroljanak ki belőlük. A bandák továbbra is rendkívül nagy kockázatot jelentenek az ország nemzetbiztonságára.

Borítókép: Mexikói katonák (Fotó: AFP/Alfredo Estrella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.