Árvizek pusztítanak Németországban

Olaf Scholz: Össze kell tartani a nehéz időkben

2023. 12. 31. 18:21
null
Kelbra, 2023. december 31. Elöntött a víz egy kempinget a Szász-Anhalt tartományban lévõ Kelbra-gát közelében 2023. december 31-én, miután a heves esõzések és az olvadó hó miatt megáradtak a patakok és a folyók. Helme folyó MTI/AP/DPA/Heiko Rebsch Fotó: Heiko Rebsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár  a Hannovertől mintegy 90 kilométerre északnyugatra fekvő Verden városába utazott. – Az időjárás és a természet kihívás elé állít bennünket − mondta Scholz szilveszterkor Verdenben. – Ezért fontos, hogy összetartsunk az országban.

Elmondta, hogy a különböző állami intézmények – köztük a rendőrség, a tűzoltóság, a fegyveres erők és az önkéntesek – együttműködnek az árvíz elleni küzdelemben.

Scholz az észak-alsó-szászországi érintett területeken megtekintett egy felüljárót, majd eligazítást tartott az Aller folyó melletti Verdenben kialakult helyzetről.

Az elmúlt napokban árvizek pusztítottak Észak-Németország több régiójában. Ezrek vettek részt a heves esőzések utóhatásai elleni harcban, amelyek különösen Alsó-Szászország, Szász-Anhalt és Észak-Rajna–Vesztfália államokat érintették. Az Alsó-Szászországban és Szász-Anhaltban folyó Aller folyó környékén enyhe vízszintesésről számoltak be. A hatóságok azonban attól tartanak, hogy az árvíz miatt meggyengült gátak több helyen átszakadhatnak.

Borítókép: Elöntött a víz egy kempinget a Szász-Anhalt tartományban lévő Kelbra-gát közelében 2023. december 31-én, miután a heves esőzések és az olvadó hó miatt megáradtak a patakok és a folyók. (Fotó: MTI/AP/DPA/Heiko Rebsch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.