Bident nem érdeklik az amerikai katonák, a progresszív „ellenkarácsony” annál inkább

Nem tartotta említésre méltónak az Irakban életveszélyesen megsérült amerikai katonát Joe Biden elnök, de boldog kwanzaát kívánni azért nem felejtett el, mielőtt elutazott nyaralni.

2023. 12. 28. 6:59
BIDEN, Joe
Wilmington, 2023. december 18. Joe Biden amerikai elnök nagy csattanást hall a Delaware állambeli Wilmongtonban lévõ kampányközpontjából távozóban, mert egy autós nekiütközik az elnök gépkocsioszlopához tartozó egyik álló városi terepjáróba 2023. december 17-én. Az eset után a Biden házaspár sértetlenül és biztonságban tért vissza wilmingtoni otthonába. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta Fotó: Manuel Balce Ceneta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnököt a jelek szerint teljesen hidegen hagyja, hogy országának egy katonája életveszélyesen megsérült az észak-iraki Erbílben található amerikai katonai bázist ért dróntámadásban, legalábbis semmilyen nyilvános megszólalást nem tett a témában. 

Annál fontosabbnak tartotta viszont, hogy hivatali és magán X-profilján is boldog kwanzaát kívánjon az amerikaiaknak, mielőtt elutazott volna nyaralni az Amerikai Virgin-szigetekre.

Hogy mi is az a kwanzaa? Az afroamerikai „ellen-karácsony”, amelyet minden évben december 26. és január 1. között ünnepelnek, Maulana Karenga amerikai radikális fekete aktivista találta ki a hatvanas években. Különösebben nem lett népszerű még a fekete lakosság körében sem, 2004-es felmérések szerint az amerikai népesség mintegy 1,6 százaléka ünnepelte, 

manapság pedig leginkább a woke-baloldal körében dívik a kwanzaa. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.