Kázmér 2024. március 4.
logo

Botrányok után lemondott a színház főigazgatója

Magyar Nemzet
Forrás: RIA Novosztyi
2023.12.01. 06:25 2023.12.01. 21:57
Botrányok után lemondott a színház főigazgatója

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bolsoj Színházban A diótörő jegyértékesítése körül komoly botrányok voltak. Volt olyan nő, aki több mint két napig állt sorban, hogy jegyet vásároljon az ünnepi időszak legkeresettebb előadására. 

 

Később jött a hír, hogy a szentpétervári kulturális fórumon felmerült a színház igazgatójának leváltása, ám akkor a Kreml szóvivője cáfolta, hogy Putyin orosz elnöknek bármi köze lenne a moszkvai színház igazgatójának menesztéséhez. Mint fogalmazott: az elnök nem jelöl ki és ment fel színházigazgatókat. 

Most viszont a RIA Novosztyi hírügynökség megírta, hogy Vlagyimir Urin, a Bolsoj Színház főigazgatója leköszönt. A hírügynökség nem tudja, ki lehet a főigazgató utóda. A régi igazgató utolsó munkanapjáról készült videót a Telegramon találta meg a az orosz állami média.

 

Borítókép: Jelenet Csajkovszkij A diótörő című balett-előadásából a moszkvai Bolsoj Színházban (Fotó: Bolsoj Színház/Damir Juszupov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.