Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Olena Zelenszka: Nem akarom, hogy férjem elnök legyen

Magyar Nemzet
2023.12.01. 19:34 2023.12.01. 21:11
Olena Zelenszka: Nem akarom, hogy férjem elnök legyen

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége egy interjút adott a The Economist brit lapnak. A beszélgetés során szóba került, hogy hogyan változott meg a kapcsolata a férjével az elmúlt 18 hónapban, amióta háború dúl Oroszország és Ukrajna között.

Elmondta, hogy mind a ketten sokat változtak, de a kapcsolatukban még mindig megvan az érdeklődés a másik iránt és szeretik egymást. Az interjú egy pontján az ukrán first lady a jövőjükről beszélt.

Nem szeretné, hogy a férje még egyszer elinduljon vagy megnyerje az elnökválasztást. Nem szeretné, ha közelebb kerülnének egymáshoz, inkább azt akarja, hogy normalizálódjon a kapcsolatuk

– Nem élünk együtt a férjemmel, a család külön van – mondta Olena Zelenszka a BBC-nek. – Lehetőségünk van találkozni, de nem olyan gyakran, mint szeretnénk. A fiamnak hiányzik az apja – tette hozzá.

Egy korábbi interjúban is arról beszélt, hogy neki a férjére és nem egy történelmi személyre van szüksége. Olena Zelenszka bizonyára nem örül a legfrissebb híreknek, miszerint van még esély arra, hogy nem tartják meg az ukrán választásokat a háború lezártáig. Miután megjelent a hír, hogy lesz kihívója Zelenszkijnek 2024-ben, az ellenzékben hiányt szenvedő ukrán parlament gyorsan eldöntötte, hogy mégsem tartanak választásokat jövőre. Az orosz–ukrán háború végéig plusz még fél évig a demokrácia elnapolva. 

A Verhovna Rada csaknem valamennyi frakciója és csoportja (az Ukrajna Helyreállítása csoport kivételével) aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy Ukrajnában a háború végéig nem tarthatnak választásokat (sem elnökit, sem parlamentit). Legkorábban hat hónappal a hadiállapot feloldása után rendezhetik meg őket

– írja a Sztana ukrán oldal.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka az ottawai Macdonald-Cartier Nemzetközi Repülőtérre érkezik 2023. szeptember 21-én (MTI/AP/The Canadian Press/Justin Tang)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.