Kázmér 2024. március 4.
logo

David Pressman képmutatása nem ismer határokat

Magyar Nemzet
2023.12.05. 12:22 2023.12.05. 14:36
David Pressman képmutatása nem ismer határokat

David Pressman budapesti amerikai nagykövet nemrég élesen bírálta a magyar kormányt a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében. Pressman kifejtette, hogy az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével – idézi fel a Mandiner.

Az amerikai nagykövet kijelentései súlyosan képmutatók, mert éppen az Egyesült Államokban hetek óta tart az az antiszemita hullám, amely miatt nincsenek biztonságban a zsidó lakosok. Ahogy arról lapunk is beszámolt a minap, Pennsylvania kormányzója kíméletlenül nekiment egy antiszemita tüntetőkből álló csoportnak Philadelphiában, miután az Izrael-ellenes emberek a Center Cityben található Goldie’s étterem előtt vonultak fel, és azt skandálták: 

Goldie, Goldie, nem bújhatsz el, népirtással vádolunk! 

A philadelphiai étterem tulajdonosa Mike Solomonov, egy izraeli születésű, Pittsburghben nevelkedett séf, aki korábban James Beard-díjat nyert.

Az eset röviddel azután történt, hogy a közeli Pennsylvaniai Egyetem diákjai intifádára, vagyis Izrael elleni erőszakos felkelésre szólítottak fel. 

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban 2023. január 6-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.